Χαλκίδα: 15χρονος έπαθε ανακοπή καρδιάς - Νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού»

ΕΚΑΒ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Δεκαπεντάχρονος μετεφέρθηκε από τη Χαλκίδα στο «Αγλαΐα Κυριακού», έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο θείος του μικρού Ιωάννη, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένεια της αδερφής του, όταν ο ανιψιός του ξαφνικά λιποθύμησε.

Να σημειωθεί ότι άλλος θείος του 15χρονου που είναι γυμναστής και γνώριζε από Πρώτες Βοήθειες, έκανε στο παιδί κάποιες μαλάξεις, όταν λιποθύμησε.

«Το παιδί κοιμόταν και στις 4:20 τα ξημερώματα Σαββάτου φώναξε με όλη του την δύναμη 'μαμά' και έπειτα λιποθύμησε, είχε σφυγμό. Το ΕΚΑΒ ήρθε σε 20 λεπτά περίπου από Χαλκίδα. Έγιναν κάποιες μαλάξεις από τον αδερφό μου, ο οποίος είναι και γυμναστής και γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες, προσπάθησαν να μην του γυρίσει η γλώσσα. Την ανακοπή καρδιάς ο ανιψιός μου την έπαθε μέσα στο ασθενοφόρο, όπου κατευθείαν του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες από το πλήρωμα. Αν το πάθαινε εκτός ασθενοφόρου, τώρα δεν θα μιλάγαμε για το παιδί. Όταν έφτασε το παιδί στην Χαλκίδα όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στον Γιάννη και τους ευχαριστώ πάρα πολύ» δήλωσε ο θείος του παιδιού στο protothema.gr.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συγγενής του 15χρονου νοσηλεύεται σε μια σταθερή κατάσταση διασωληνωμένος στο ''Αγλαΐα Κυριακού'' και οι εξετάσεις του έχουν δείξει καθαρές, ωστόσο θα πρέπει να επισκεφτεί και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Νοσοκομείο, προκειμένου να τον εξετάσουν διεξοδικά οι εξειδικευμένοι γιατροί.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα