Covid-19: Καταγγελία Γιαννάκου για τους θανάτους στο Δρομοκαΐτειο

Μιχάλης Γιαννάκος
© EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αποκάλυψε σήμερα, Τρίτη, πως αναγκάστηκε να προσφύγει στον εισαγγελέα έπειτα από τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Γιαννάκος, μάλιστα, όπως δήλωσε, αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την κίνηση ειδικότερα έπειτα από τους θανάτους συνολικά έξι τροφίμων, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν πρόσφατα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Γιαννάκος
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η καταγγελία Γιαννάκου

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γιαννάκος, «είναι μέχρι τώρα έξι νεκροί και πέντε ακόμη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς. Ακόμη, τρεις από τους νεκρούς ασθενείς από κορονοϊό είχαν εμβολιαστεί. Τη δεύτερη δόση την έκαναν τρεις ημέρες πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες».

«Τρεις από τους νεκρούς ασθενείς από κορονοϊό είχαν εμβολιαστεί»

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε: «Ήδη ο εισαγγελέας διέταξε και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, αξιολογώντας ως πολύ σοβαρή την υπόθεση. Κλήθηκα ήδη και κατέθεσα στον ανακριτή, ως πρόεδρος του Σωματείου. Ζήτησα την άμεση μεταφορά των ασθενών με κορονοϊό από το Δρομοκαΐτειο, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ασφαλή νοσηλεία. Ταυτόχρονα, κατέθεσα στον ανακριτή ότι δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός».

«Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω»

«Στόχος της προσφυγής μας στη Δικαιοσύνη είναι να προστατεύσουμε τους ασθενείς. Να σταματήσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος.

Τέλος, συνέστησε προσοχή και τόνισε πως «ακόμη και οι εμβολιασμένοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Διπλή μάσκα. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα