Εξαδάκτυλος - Βατόπουλος: Οι ειδικοί μιλούν για τη χαλάρωση των μέτρων

Οι ειδικοί μιλούν για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και για την υγειονομική κατάσταση της χώραςΤου Κώστα Παππά

Η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων υπέβαλλε τις προτάσεις της στην κυβέρνηση και σε αυτές τις προτάσεις γίνεται πλέον φανερό ότι βαρύνουσα σημασία έπαιξαν τα οικονομικά δεδομένα, τα οποία έχουν πια ένα δυσανάλογο βάρος στο “ζύγισμα” που γίνεται με την υγειονομική κατάσταση της χώρας. Πολλοί είναι πλέον εκείνοι που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η οικονομική και κοινωνική ζωή να σφραγίζεται πριν από λίγους μήνες με 1500 κρούσματα και τώρα να ανοίγει με τους αδίστακτους αριθμούς να ξεπερνάνε το κατώφλι των 4000 κρουσμάτων ημερησίως;

Η πολύωρη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων πρότεινε τη χαλάρωση κάποιων περιορισμών και η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, καθώς και την διαδημοτική μετακίνηση μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Εξαδάκτυλος: «Το λιανεμπόριο ανοίγει γιατί υπάρχει μεγάλη οικονομική ανάγκη»

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης των ειδικών επιστημόνων ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολίασε τις ανακοινώσεις που αφορούν την χαλάρωση των μέτρων είπε:

«Προφανώς η οικονομική κατάσταση παίζει ρόλο στις αποφάσεις αυτές, αλλά και σε όλες τις αποφάσεις που σχετίζονται με την υγεία των ανθρώπων. Δεν ασκούμαι μια ιατρική ποτέ ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων. Από το ράμμα που διαλέγει ο χειρουργός να σας βάλει, αλλού υπάρχουν διαθέσιμα όλων των ειδών τα ράμματα αλλού δεν υπάρχουν, μέχρι τη θεραπεία που σας προτείνει. Εγώ ως πλαστικός χειρουργός ακόμα και τη μέθοδο που θα επιλέξω για να χειρουργήσω το χέρι σας είναι ανάλογη του επαγγέλματός σας , αλλιώς θα χειρουργηθεί ο πιανίστας , αλλιώς ο χειρώνακτας. Η πραγματικότητα είναι ότι το λιανεμπόριο ανοίγει διότι υπάρχει μεγάλη οικονομική ανάγκη. Αυτή είναι η αλήθεια».

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM