Bloomberg: «Οι Pfizer/BioNTech μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή σε 3 δισ. δόσεις»

Η παραγωγική δυνατότητα εξαρτάται από τη ζήτηση

Η BioNTech μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παραγάγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξε με την Pfizer Inc το ερχόμενο έτος μετέδωσε χθες το βράδυ το Bloomberg News, επικαλούμενο συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Μολονότι η BioNTech θα μπορούσε κατ' αρχάς να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, αυτό εξαρτάται από τη ζήτηση και παράγοντες όπως η ανάγκη για επιπρόσθετη ώθηση των εμβολιασμών δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ουγούρ Σαχίν, στο Bloomberg News.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η Pfizer ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει να παρασκευάσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός το 2021.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Χθες, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα, καθώς καταγράφηκαν 3.215 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Λόγω αυτών των δεδομένων, το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς πιθανολογείται για τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Χαράλαμπος Γώγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM