Δημήτρης Λιγνάδης: Έξι νέες καταγγελίες εις βάρος του

Νέες καταγγελίες έχει να αντιμετωπίσει ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης

Ο πλέον κρατούμενος, Δημήτρης Λιγνάδης, έρχεται αντιμέτωπος με ακόμη έξι καταγγελίες σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ».

Οι εν λόγω κατηγορίες αφορούν περιπτώσεις βιασμού, σεξουαλικής κακοποίησης, απόπειρας βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκου. Παράλληλα, οι μάρτυρες είναι έτοιμοι να καταθέσουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Μάλιστα, η μαρτυρία ενός 24χρονου άνδρα φαίνεται πως θα ρίξει ακόμη περισσότερο φως στην υπόθεση, καθώς φέρεται να κακοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη - ηθοποιό δύο φορές στην ηλικία των 17 ετών.

«Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος τού άναψαν τα λαμπάκια»

Ένας από τους μάρτυρες μίλησε στην εφημερίδα «Μπαμ» για τα όσα έζησε στα χέρια του Δημήτρη Λιγνάδη όταν τον προσέγγισε για να τον βοηθήσει να περάσει στις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

«Η απόπειρα βιασμού συνέβη το 1989. Ήμουν 17,5 ετών. Επρόκειτο να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο. Είχα έναν συμμαθητή στη Γ΄Λυκείου που μου είπε ότι ένας φίλος του gay ήξερε τον Δημήτρη Λιγνάδη, επίσης gay. Τότε, ο πατέρας του, Τάσος, ήταν στο Εθνικό, με ρώτησε αν ήθελα να κλείσω ραντεβού με τον ηθοποιό μήπως μεσολαβήσει για να περάσω τις εξετάσεις στο Εθνικό. Του είπα “ναι” και τότε μου έδωσε ένα σταθερό τηλέφωνο. Τον κάλεσα και κανονίσαμε να βρεθούμε τον Αύγουστο του 1989. Δεν ήθελε να βρεθούμε σε κάποιο δημόσιο χώρο αλλά σε ιδιωτικό μέρος οπότε του είπα να έρθει στο διαμέρισμά μου.

Με το που μπήκαμε στο διαμέρισμά μου και αφού είπαμε κάποιες τυπικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος με ρώτησε αν έχω σεξουαλικές εμπειρίες. Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος του άναψαν τα λαμπάκια».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ηθοποιός τού ζήτησε στη συνέχεια να γδυθεί και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά. Όταν εκείνος πρόβαλε αντίσταση εκείνος εξοργίστηκε λέγοντάς του: «Εσύ χάνεις… Δεν θα περάσεις τις εξετάσεις».

Έξαλλος ο αδελφός του

Ξέσπασε ο Γιάννης Λιγνάδης σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας που κατακεραυνώνει τον αδελφό του, Δημήτρη.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας φέρεται να έφερε στην επιφάνεια επιστολές που ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε λάβει από ανήλικα παιδιά και βρέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές στο σπίτι του.

Ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, επενέβη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα», θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λιγνάδης τόνισε με έντονο ύφος:

«Περιήλθε στη γνώση μου ότι στην εκπομπή σας νωρίτερα αναπαρήχθη ένα έντυπο υλικό της κατ’ ευφησμισμόν εφημερίδας Μπαμ, το οποίο υλικό αποκτήθηκε υπόπτως και παρανόμως από τον κατ’ ευφημισμόν αρχισυντάκτη αυτής της εφημερίδας και αυτούς που έκαναν το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Πρέπει να σας πω ότι αυτό το υλικό, πέραν του ότι δεν έχει καμία νομική υπόσταση εφόσον δεν αποκτήθηκε με θεσμικό τρόπο. Αντιλαμβάνεστε ότι υπόκειται σε αλλοιώσεις, επεξεργασίες και τα γνωστά που γίνονται. Το δε περιεχόμενο του, το τάχα μου ύποπτο, είναι παντελώς αναξιόπιστο και φαύλο από όλες τις απόψεις. Κακόβουλο και γελοίο. Αστείο.

Μία εκ των επιστολών, που αναπαρήχθη, αναγνωρίστηκε από την ίδια την συντάκτρια της την κυρία Τζένια Κονταράτου, η οποία είναι προσωπική φίλη του αδελφού μου και διατηρούσε μακρό φιλικό δεσμό μαζί του. Το περιεχόμενο είναι ερωτοσατυρικό, αστείο. Αναφέρομαι σε ένα ποίημα. Είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα έχουν την ίδια γελοιότητα.

Ήθελα να σας πω, όμως, σαν σύσταση, ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με καταπατημένα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία έχουν καταπατηθεί. Πρέπει να υπάρχει μια ευαισθησία στο λειτούργημα το οποία ασκείται γιατί υπάρχει ευθύνη σε αυτό.

Διαμορφώνετε την κοινή γνώμη. Σχολιάζετε κιόλας πράγματα και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι καιροί δεν είναι υγιείς. Είναι πονηροί καιροί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM