Βαλεντίν: Ο πατέρας της 7χρονης, το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και η μαρτυρία που τον πρόδωσε (video)

Βαλεντίν

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της μικρής Βαλεντίν, η οποία βρίσκεται τελικά στη Γαλλία μαζί με τη μητέρα της.

Βάσει πληροφοριών ο πατέρας της μικρής  εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Οι αστυνομικές αρχές μετά από έρευνα που έκαναν στο διαμέρισμά του αλλά και σε αποθήκη στον Άγιο Παντελεήμονα βρήκαν πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και δίπλα σε αντιστοιχία χρηματικά ποσά.

Η μαρτυρία ενός 7χρονου αγοριού που «πρόδωσε» τον πατέρα

Το κοριτσάκι που είναι ασφαλές στη Γαλλία, δίπλα στη βιολογική μητέρα του όπως αναφέρουν οι γαλλικές αρχές, είχε εκμυστηρευτεί στον καλύτερό της φίλο στο σχολείο, ότι έψαχνε ένα καλύτερο σχολείο στο εξωτερικό. Έτσι, ο 7χρονος συμμαθητής της Βαλεντίν βοήθησε την Ελληνική Αστυνομία με τη μαρτυρία του, σύμφωνα με τον ALPHA.

Η συγκεκριμένη πληροφορία από τον 7χρονο συμμαθητή της μικρής Βαλεντίν, λήφθηκε από την αστυνομία λίγο μετά τα Χριστούγεννα, βάζοντας τον πατέρας της Βαλεντίν στο «μικροσκόπιο».

Η νέα ζωή της μικρής στη Γαλλία μαζί με τη βιολογική της μητέρα

Οι γαλλικές αρχές έστειλαν το μεσημέρι της Πέμπτης ενημέρωση στις ελληνικές αρχές για τα αποτελέσματα της ερευνάς τους σχετικά με την εξέταση της γυναίκας που εμφανίστηκε χθες, Τετάρτη (12/02), στο αστυνομικό τμήμα του Σαιντ-Ετιέν (Saint-Étienne), ως βιολογική μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, οι γαλλικές αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τη μητέρα του μικρού κοριτσιού καθώς -όπως αναφέρουν από την έρευνα και τις συνεντεύξεις που έκαναν και στη γυναίκα αλλά και στο παιδί- διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για μητέρα και κόρη.

Όπως μάλιστα αναφέρουν, η γυναίκα είναι στη Γαλλία από το 2015, μιλά και γράφει άπταιστα γαλλικά, ενώ έχει ξεκινήσει και τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γραφτεί το παιδί σε γαλλικό σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η μικρή Βαλεντίν απάντησε σε ερωτήσεις για το πώς έφτασε στη Γαλλία, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη η μητέρα ζήτησε να μην κοινοποιηθεί πουθενά η διεύθυνση κατοικίας της.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Γάλλους, το παιδί βρίσκεται σε οικογενειακό περιβάλλον συνεπώς δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Γαλλίας.

Αν οι ελληνικές αρχές επιμείνουν στο θέμα του DNA αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής συνδρομής, με τον αναμενόμενο χρόνο που απαιτείται για το σύνολο της διαδικασίας σε αυτές τις περιπτώσεις να ανέρχεται σε τέσσερις έως έξι μήνες

Πάντως στο έγγραφό τους οι Γάλλοι κάνουν ειδική αναφορά στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, αναφέροντας ότι είναι πολύ χαρούμενο, ευτυχισμένο και υγιές.

Δείτε το video:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM