Κοροναϊός: Το Σαββατοκύριακο θα κριθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας (pics)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το τρίτο κατά σειρά μήνυμά του προς τους πολίτες, θέλησε να δείξει την αποφασιστικότητα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Λαμβάνοντας υπόψη του τα στοιχεία που του παραδίδουν καθημερινά οι επιστήμονες, ο πρωθυπουργός εξέπεμψε στο διάγγελμά του το μήνυμα της υπεύθυνης κυβέρνησης, επιλέγοντας να ενημερώνει ο ίδιος τους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να μην ανακοινώσει αυτή τη φορά νέα περιοριστικά μέτρα, γιατί προφανώς περιμένει να δει τα πρώτα αποτελέσματα των προηγούμενων περιορισμών και σε κάθε περίπτωση να ελέγξει τη συμπεριφορά των πολιτών στις μετακινήσεις τους.

Ο ίδιος είπε στο διάγγελμά του:

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε.

Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε.

Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι.

Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Και κάτι τελευταίο. 

Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις.

Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε πάντως και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης:

«Κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια.

Και η προσωπική μου δέσμευση είναι να μην πάψω να αγωνίζομαι για έναν διπλό στόχο

Ο μεγαλύτερος πλούτος του τόπου μας είναι οι άνθρωποι του, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, και η δική τους υγεία είναι η πρώτη μου φροντίδα.

Αλλά και η ευημερία τους αποτελεί ταυτόχρονα προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση λοιπόν, θα κρατήσει ζωντανό τον σπόρο της ανάπτυξης που είχε ήδη αρχίσει να καρποφορεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM