Γώγος για lockdown: Πιθανή παράταση μίας εβδομάδας

Κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο - Αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά, ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος

Μπορεί να χρειαστεί παράταση 1 βδομάδα το lockdown, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους.

Τι ανέφερε για Τσικνοπέμπτη και Πάσχα

Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά. Παράλληλα, σημείωσε πως από τα πρώτα που θα ανοίξουν είναι το λιανεμπόριο καθώς είναι το λιγότερο επιβαρυντικό ενώ σημείωσε πως όσο υπάρχει ο κορωνοϊός θα  μας απασχολούν οι μεταλλάξεις.

Ερωτηθείς για την Τσικνοπέμπτη είπε πως θα ήταν καλό να κάνουμε μόνοι μας λόγω της οικογενειακής διασποράς ενώ σχετικά με το Πάσχα δήλωσε ότι μπορεί να ανοίξουν οι εκκλησίες τότε.

Τα μέτρα που προτείνει ο κ. Μόσιαλος

Από την πλευρά του, μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος, ανέφερε πως όταν ανοίξει η αγορά καλύτερα οι έλεγχοι να περιοριστούν στους κλειστούς χώρους. «Η γνώμη μου είναι ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους. Εκεί βλέπουμε ότι γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα τουλάχιστον στην Αττική θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή μέτρων καθώς υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Ωστόσο μπορεί να γίνει άρση μέτρων σε περιοχές που δεν πιέζονται με την προϋπόθεση πως δε επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.