H κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές και εξωπανεπιστημιακούς και η αντίδραση του πρύτανη να καλέσει τον εισαγγελέα
Πανεπιστημιακή αλλά και κομματική αντιπαράθεση προκάλεσε η απόφαση του πρύτανη του ΑΠΘ να καλέσει τον εισαγγελέα, και αυτός με τη σειρά του την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις.
Η μία πλευρά υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνονται βανδαλισμοί σε δημόσιο χώρο και η πρυτανεία να μην καλεί τον εισαγγελέα με βάση τον νέο νόμο και να μην μπορεί η αστυνομία να συλλάβει τους ταραχοποιούς. Η άλλη πλευρά, στην οποία περιλαμβάνονται κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, και ορισμένοι πανεπιστημιακοί, διαμαρτύρεται για τη «βία της αστυνομίας» που εισέβαλε στους χώρους του Ιδρύματος για να κάνει συλλήψεις, και σήμερα φοιτητές οργανώνουν συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας. Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις από την αστυνομική πλευρά οδήγησε τους φοιτητές να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση χθες το απόγευμα έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε πορεία μέχρι τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί από μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4777/21 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ομάδα πήγε στο πανεπιστήμιο από τις 6.00 το πρωί, πριν από την ώρα της προσέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων, ενώ όσοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία φύλαξης και την υπηρεσία καθαριότητας βρίσκονταν ήδη στο κτίριο εκδιώχθηκαν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Κορονοϊός: Τι ισχύει για τη διπλή μάσκα
- Καπραβέλος: Το εμβόλιο είναι το όπλο μας – Δε μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων
- Κορονοϊός: Περίπου 40.000 ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού εκδόθηκαν μέχρι σήμερα