Πρέβεζα: 17 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Εντοπίστηκαν 17 κρούσματα σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Πρέβεζα - Ο ΕΟΔΥ σήμερα στο σημείο

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Σε 35 rapid test που έγιναν χθες για κορωνοϊό, εντοπίστηκαν 17 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους φιλοξενούμενους της δομής μεταφέρθηκε με συμπτώματα στο νοσοκομείο της Άρτας και βρέθηκε θετικός, ενώ στη συνέχεια ελέγχθηκαν για κορωνοϊό και 37 νοσηλεύτριες.

Σημειώνεται ότι στη δομή που είναι ανοιχτή, φιλοξενούνται περίπου 600 άτομα.  Στο κέντρο φιλοξενίας θα μεταβεί σήμερα ο ΕΟΔΥ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις φυλάσσουν το σημείο και δεν επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος.

866 κρούσματα, 27 θάνατοι

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στις 12/1, ανακοινώθηκαν 866 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι άγγιξαν τους 27, γεγονός που δείχνει πως το εκτεταμένο lockdown δεν αναχαιτίζει την πανδημία. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας είναι 337.

Την Άνοιξη οι μαζικοί εμβολιασμοί

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως οι μαζικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από την άνοιξη, ενώ για τα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα τόνισε πως θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν 20.000 πολίτες ημερησίως.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια πολίτες. «Δεν υπήρξε εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τον Άγιο Δημήτριο»

Σχετικά με την έξαρση του ιού στη συμπρωτεύουσα αμέσως μετά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου». Μάλιστα, δείχνοντας ένα γράφημα είπε πως η επιδημιολογική καμπύλη άρχισε να αυξάνεται στις αρχές Νοεμβρίου και όχι στα μέσα Οκτωβρίου.

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη του ΕΣΥ στην Βόρειο Ελλάδα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM