Κορονοϊός - Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Η χαλάρωση των μέτρων οδηγεί σε αργή αποκλιμάκωση

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε πως η χαλάρωση οδηγεί σε αργή αποκλιμάκωση Ανησυχία από τη μη μείωση κρουσμάτων

«Δεν μπορούμε να μιλάμε αυτή τη στιγμή για ασφαλές άνοιγμα μετά την άρση του lockdown», ανέφερε το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Η κατάσταση δεν δείχνει σημαντική βελτίωση, γεγονός που επιβεβαιώνουν και τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ. Το 24ωρο της Δευτέρας σημειώθηκαν στη χώρα 1.251 κρούσματα, 89 ακόμη θάνατοι, ενώ 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

 

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως ανοίγουμε. Το ασφαλές θα ήταν να μην ανοίξουμε την αγορά. Πρέπει να “αγοράσουμε” χρόνο και να μη θέσουμε σε κίνδυνο τους πολίτες».

Μητσοτάκης: Θέλουμε να γυρίσουν τα παιδιά στην τάξη το συντομότερο δυνατόν

Στο θέμα της εκπαίδευσης αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ανησυχούμε για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα. Τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας θα πρέπει να τα τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου.

Θέλουμε να γυρίσουν τα παιδιά στην τάξη το συντομότερο δυνατόν, και αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι για τις 7 Ιανουαρίου».

Τηλεκπαίδευση

Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, σημείωσε πως τα όποια προβλήματα υπήρξαν διορθώθηκαν.

Επισήμανε, δε, ότι ‒σε αντίθεση με άλλες χώρες‒ «στην Ελλάδα δεν φάνηκε ψηφιακό χάσμα», ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο «σκύβουμε στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τεχνολογική υποδομή».

Προβληματίζει το άνοιγμα των σχολείων Τι λέει ο Πέτσας

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως απασχολεί ιδιαιτέρως την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το άνοιγμα των σχολείων.

«Η πίεση στο Ε.Σ.Υ. εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε: “Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση. Μέχρι το πρωί (06.00) της ίδιας ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και Basket League σε μπάσκετ). Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία”», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM