Δωρεάν μαστογραφίες από τον Δήμο Αθηναίων - Δείτε πότε

Δωρεάν μαστογραφίες θα γίνουν από το Δήμο Αθηναίων με την Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι»  και με τη στήριξή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να παρέχει δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους. Ο Οκτώβριος αποτελεί το μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Στη δράση αυτή, πέρα από το Δήμο Αθηναίων συνδράμουν και οι εξής:

  • Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας
  • Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
  • Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας

Ο Δήμος Αθηναίων όντας απόλυτα ευαισθητοποιημένος απέναντι στο μεγάλο αυτό ζήτημα που αντιμετωπίζεται με συστηματικό έλεγχο, διαρκή ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση, δίνει για δεύτερη φορά αυτή τη δυνατότητα ελέγχου σε γυναίκες της Αθήνας.

Τα στατιστικά στοιχεία στην χώρα μας

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται σε γυναίκες παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στα 7.500.

Η επικινδυνότητα του καρκίνου του μαστού

Η ασθένεια παρά την υψηλή της συχνότητα, αποτελεί ολοένα και μικρότερη απειλή για τη ζωή. Σε αυτό συμβάλλει η πρόοδος της ιατρικής, η οποία έχει οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις αυξάνονται συνεχώς, γεγονός που συντελεί στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, καθώς οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές.

Η μαστογραφία είναι το «κλειδί»

Η πιο ακριβής εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο προληπτικός έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα σε ποσοστό που φτάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πότε θα γίνουν οι μαστογραφίες

Συνεπώς, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα  δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων στο κτίριο του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Το κτίριο αυτό βρίσκεται στην οδό Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια. Οι μαστογραφικοί ελέγχου θα πραγματοποιηθούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Και θα γίνουν τις εξής ημερομηνίες:

  • Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020
  • Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
  • Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2020  
  • Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  2020

Όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης

«Το μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, ο Δήμος Αθηναίων, το στέλνει με πράξη και στοχευμένες δράσεις. Είναι ένα μήνυμα που χρειάζεται διαρκώς συμμαχίες για να δυναμώνει αλλά και οργανωμένη προσπάθεια για να μην υπάρξει καμία γυναίκα χωρίς ενημέρωση και πρόσβαση στην Υγεία» τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-3626587 – 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78 (καθημερινές 09:00-17:00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται  με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

  1. Ηλικία γυναικών από 40 έως 69 ετών
  2. Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
  3. Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
  4. Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά)
  5. Να φέρουν μαζί προηγούμενη μαστογραφία, ταυτότητα και μάσκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM