ΕΟΔΥ: Τι αναφέρει για το κρούσμα κοροναϊού σε Γυμνάσιο στο Κερατσίνι

Ένα κανονικό αλαλούμ έχει δημιουργηθεί απ΄το πρωί της Πέμπτης μετά την είδηση για θετικό κρούσμα κοροναϊού σε σχολείο στο Κερατσίνι. 

«Το παιδί έκανε τεστ, ήρθε στο σχολείο και μετά βγήκε θετικό», είπε ο διευθυντής του σχολείου στον ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο εντοπίστηκε κρούσμα, στο οποίο έγινε τεστ λόγω υψηλού πυρετού, όμως η πρώτη ενημέρωση ήταν ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Στη συνέχεια ήρθε δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, σύμφωνα με την οποία «έγινε κάποιο λάθος» και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό στον κοροναϊό, όπως αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής ενημερώθηκε ότι πράγματι είναι θετικό το τεστ του μαθητή και το παιδί θα μείνει 14 ημέρες σε καραντίνα.

Πάντως, το σχολείο παραμένει ανοικτό και λειτουργεί κανονικά για την ώρα.

Θέση σχετικά με το ύποπτο αυτό κρούσμα στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου πήρε ο ΕΟΔΥ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Σε αυτήν τονίζεται - μεταξύ άλλων - πως «η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν σε λανθασμένη διάγνωση τεστ σε μαθητή στο Κερατσίνι (αρχικά αρνητικός και τελικά θετικός στον κορωνοϊό) αξίζει να διευκρινιστεί, ότι η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα.

Κατά συνέπεια μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM