Πάτρα: Γονιός που εναντιώθηκε στη χρήση μάσκας στα σχολεία βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό

Η αντίδραση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από γονείς, αλλά και μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Σε ορισμένα σχολεία της χώρας, πραγματοποιήθηκαν και καταλήψεις από γονείς και μαθητές, οι οποίοι εναντιώθηκαν σ'όλο αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι καταλήψεις σε σχολεία στην Αχαΐα.

Ωστόσο, όπως φάνηκε, και παρά τις αντιδράσεις, η πανδημία «έβγαλε λάθος», σε ένα βαθμό, τους αρνητές, καθώς μητέρα που πρωτοστατούσε στο κίνημα αυτό στην Πάτρα βρέθηκε τελικά θετική στον κοροναϊό. Η ίδια μάλιστα είχε σπεύσει να στηρίξει την κατάληψη σχολείου στην οποία συμμετείχε ο γιος της.

Σύμφωνα με το patrastimes, τόσο η γυναίκα όσο και το νοσοκομείο όπου εργάζεται, αλλά και πολλά παιδιά από το σχολείο στο οποίο πήγαινε ο γιος της και ήρθαν σε επαφή μαζί της, ανησυχούν για τη διασπορά του ιού.

Επίσης, να σημειωθεί πως η ξαφνική αύξηση των θετικών κρουσμάτων στην Αχαΐα μετά την τελευταία ενημέρωση απ'τον ΕΟΔΥ, δημιουργεί έναν εύλογο συναγερμό.

Την ίδια ώρα ωστόσο, τρία σχολεία στην Πάτρα και ένα στην Αχαία έμεινα κλειστά λόγω του λουκέτου που έβαλαν σε αυτά οι μαθητές εκείνοι που αρνούνται να φορέσουν μάσκα (παρακινούμενοι κάποιες φορές και απ'τους ίδιους τους γονείς τους).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM