Η ελληνική παραδοσιακή τυρόπιτα που μεγάλωσε γενιές και γενιές, έρχεται σε άλλη εκδοχή πιο εύκολη και πιο γρήγορη.
Γίνεται χωρίς φύλλο και έχει την ίδια νοστιμιά με την κλασική της μορφή.
-7 κ.σ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
-250 γρ. τυρί γραβιέρα
-1 κ.σ. baking powder
-1/2 ποτήρι γάλα
-3 κ.σ. λάδι
-5 αυγά
-1 φακελάκι βανίλια
-Μπόλικο δυόσμο
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder , τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί –τριμμένο- το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και τα ανακατεύετε.
Επίσης προσθέτετε τον δυόσμο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς , ενώ λαδώνετε το ταψί. Ψήνετε για περίπου 45-50 λεπτά.