DIY: Η πιο νόστιμη χειροποίητη πίτσα είναι η δική σου

Οι Ιταλοί μαγειρεύουν με πάθος, στο φουλ, στο κόκκινο. Έτσι κι εμείς σάς μεταφέρουμε την πυλιώτικη συνταγή της Δέσποινας για χειροποίητη πίτσα, που την έμαθε από φανατική της κουζίνας, Ιταλίδα φίλη της. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε την πιο γευστική πίτσα made in Italy;

Υλικά 

•Δύο μανιτάρια πλευρότους ή όποια άλλα σάς αρέσουν

•Τρεις πιπεριές, επίσης όποιες σάς αρέσουν

•Ένα μεγάλο κομμάτι μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας

•Τρεις φρέσκιες τομάτες

•Αλάτι

•Πιπέρι, προσωπικά προτιμώ ή το χοντροκομμένο ή το κόκκινο ή και τα δυο μαζί-προσοχή, όμως, μην το παρακάνετε

•Ρίγανη

•Λάδι

Υλικά για τη ζύμη 

• 500 γρ αλεύρι για ψωμί

• 300 ml περίπου νερό χλιαρό

• Μία πρέζα αλάτι

• 1 φακελάκι ξερή μαγιά

1. Ρίξτε το νερό σ' ένα μεγάλο πλαστικό μπολ με το μισό από το αλεύρι κι ανακατέψτε τα για 2 λεπτά. Έπειτα, σκεπάστε το μείγμα με μία μεμβράνη αεροστεγώς κι αφήστε το για 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο να γίνει ελαστική η ζύμη.

-Προσθέστε στο μείγμα τη μαγιά και 50 γρ αλεύρι κι ανακατέψτε τα ξανά. Όταν απορροφηθεί τελείως το αλεύρι, προσθέστε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Χρειάζεται προσοχή προκειμένου να μην έρθει το αλάτι σε επαφή με τη μαγιά γιατί θα την εξουδετερώσει. Ζυμώστε καλά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρετε μια λεία, ελαστική και συμπαγή ζύμη. Αν δείτε ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό, προσθέστε με προσοχή.

-Καλύψτε το μπολ πάλι με μία μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να «ανέβει» (να φουσκώσει δηλαδή) για 2 ώρες περίπου.

-Αφότου περάσει αυτό το διάστημα, τοποθετήστε την μέσα σε ελαφρώς λαδωμένο τάπερ, κλείστε την με το καπάκι του και αφήστε την για 4-5 ώρες.

-Μετά από 4-5 ώρες, ανάψτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 250 βαθμούς, έχοντας μέσα το ταψί γυρισμένο ανάποδα και χαμηλά στον φούρνο. Αλευρώστε τα χέρια σας, βγάλτε την ζύμη από το τάπερ και ανοίξτε την λεπτή σε αλευρωμένο πάγκο. Η ζύμη είναι ελαστική και ανοίγεται εύκολα με τα χέρια.

-Όταν προθερμανθεί ο φούρνος, βγάλτε από μέσα το ταψί (πάντα γυρισμένο ανάποδα), πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι και μεταφέρετε την ανοιγμένη ζύμη επάνω.

-Απλώστε πάνω στη ζύμη σάλτσα τομάτας, μανιτάρια, τυριά, πιπεριά της αρεσκείας σας και ό,τι άλλο θέλετε και στο τέλος, ρίξτε ομοιόμορφα ελάχιστο λαδάκι από πάνω.

-Ψήστε για 15-20 λεπτά.

Καλή όρεξη.