Το μενού για σήμερα έχει brunch. Και τι brunch, πεντανόστιμο, χορταστικό, αποτελεί και το ιδανικό σνακ για να πάρουν τα παιδάκια σας στο σχολείο, κορίτσια.
- 2 ¾ κούπας αλεύρι γ.ο.χ. (345gr)
- 1 φακελάκι baking powder (20gr)
- 4 Αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- ¾ κούπας ηλιέλαιο (165gr)
- 1 ½ κούπα τριμμένα τυριά τις αρεσκείας σας
- 1 κούπα αλλαντικά τις αρεσκείας σας
- ½ κούπα ελιές ροδέλες (προαιρετικά)
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά καρέ
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder σ' ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμη. Σταματάμε το μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μείγμα, εκτός από το αλεύρι που το προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Το μείγμα μας χρειάζεται να είναι σφιχτό και να κολλάει στα χέρια (βλ. φωτ. ακολούθως). Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα (στρογγυλή ή τετράγωνη 25 εκ.) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Καλή μας όρεξη!
TIPΓια να απλωθεί ομοιόμορφα στη φόρμα, βουτυρώνουμε τη μαρίζ ή τα χέρια μας, ανάλογα τον τρόπο που επιλέγουμε να το απλώσουμε προκειμένου να είναι λείο.