Κι όμως, γίνεται: Κρέμα με μπανάνα με μόλις 170 θερμίδες-DIY

Mπήκαμε για τα καλά στην κουζίνα αυτό το Σάββατο και αφού εμπεδώσαμε τις διατροφικές συμβουλές του Harvard και γευτήκαμε το ριζότο με τα τοματίνια μας, ήρθε η ώρα για γλυκό. Τι έχει το μενού; Light κρέμα και φουλ στη νοστιμιά. Και μάλιστα με μπανάνα. Και δη με μόλις 170 θερμίδες. Και διά χειρός του… πεντανόστιμου Στέλιου Παρλιάρου. Ο οποίος Στέλιος σάς υπόσχεται πως μπορείτε να την απολαμβάνετε άφοβα, χωρίς τύψεις. Σκέτο θαύμα δηλαδή. Δεν θα το δοκιμάσετε; «Α-πο-κλεί-ε-ται, σου λέω, αποκλείεται σού είπα», που λέει και το άσμα. 

Υλικά

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 28% λιπαρά (light)
  • 60 γρ. μέλι
  • 10 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 2 φύλλα των 5 γρ. ή 4 των 2,5 γρ.)
  • 300 γρ. μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια (καθαρό βάρος)
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας από το νερό και τα ρίχνουμε στην καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε τις κομμένες μπανάνες. Πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή μεταφέρουμε το μείγμα σε απλό μπλέντερ.

Έπειτα ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει και αρχίσει να πήζει. Για γρηγορότερο αποτέλεσμα, αναφέρει το MadeinGreece,  τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος, το οποίο έχουμε γεμίσει με παγάκια. Έτσι θα κρυώσει και θα πήξει πιο γρήγορα. Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ, αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.