1200 ml νερό
1 ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
330 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στη μέση
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
Μισή κούπα τριμμένη παρμεζάνα
ΕκτέλεσηΒράζουμε το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι και διαλύουμε μέσα σε αυτό τον ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε διατηρώντας τον ζωμό ζεστό.
Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι, προσέχοντας να μην κάψει.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει διαφανές για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε στο ρύζι τον μισό ζεστό ζωμό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό. Προσθέτουμε το καρότο και τα τοματίνια και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, πιέζοντας τα τοματίνια να βγάλουν το ζουμί τους ώστε να απορροφηθεί και αυτό.
Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα και γαρνίρουμε με ένα τοματίνι κομμένο σε σχήμα λουλουδιού.
Καλή μας όρεξη!