Θέλει και εκείνη να τρώειαπολαυστικά πιάτα, γι’ αυτό και έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο μαγειρικής «It's All Easy», πριν μερικά χρόνια, σχολιάζει το Bovary. Μάλιστα το βιβλίο περιέχει συνταγές από πιάτα που μπορούμε όλοι να φτιάξουμε ακόμη και για το βράδυ, όπως μια σπέσιαλ καρμπονάρα.
Όπως αναφέρει η διάσημη ηθοποιός: «Η καρμπονάρα είναι το τέλειο δείπνο του τεμπέλη -είναιcozy, comforting και σοκαριστικά εύκολο φαγητό. Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι σχεδόν πάντα έχουμε τα υλικά στο σπίτι μας».
Αν δεν έχεις φτιάξει ποτέ αυθεντική καρμπονάρα στο σπίτι, με αυτή την εύκολη συνταγή μπορείς να κάνεις την αρχή.
Ένα λαχταριστό πιάτο καρμπονάρα /Φωτογραφία: Unsplash/marie-dehayes
Δες τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
110 γρ. πανσέτα ή μπέικον, κομμένα σε κυβάκια
2-3 κρόκοι αυγών
1 μεγάλο αυγό
1 ½ κούπα παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
340 γρ. μπουκατίνι (ζυμαρικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καρμπονάρα και κρασί /Φωτογραφία: Unsplash/pinar-kucuk
Φέρε σε βράση μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε υψηλή φωτιά.
Σε ένα τηγανάκι, σόταρε την πανσέτα ή το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, για 5-7 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τους κρόκους, το αυγό, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
Βράσε το μπουκατίνι μέχρι να γίνει al dente. Κράτησε μια κούπα από το ζεστό νερό των ζυμαρικών.
Στη συνέχεια, σούρωσε τα ζυμαρικά και πρόσθεσέ τα στο μπολ με το τυρί και το αυγό και ανακάτεψε τα υλικά αμέσως.
Πρόσθεσε την πανσέτα ή το μπέικον, ανακάτεψε και ρίξε σιγά σιγά το ζεστό νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
Πρόσθετε έξτρα τυρί, αλάτι και πιπέρι για περισσότερη γεύση.