Σουφλέ με ζαμπόν και τυρί σε χρόνο ρεκόρ

Ο χρόνος όλων είναι περιορισμένος, ωστόσο το φαγητό αποτελεί προτεραιότητα. Μπορεί να γυρνάς φουλ κουρασμένος/η απ΄τη δουλειά, αλλά το στομάχι γουργουρίζει και δεν μπορείς να το αγνοήσεις.

Παρακάτω θα βρεις μια εύκολη και extra γρήγορη συνταγή για σουφλέ με τυρί και ζαμπόν!

Δες παρακάτω:

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί μαλακό, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε φέτες

Για την κρέμα:

  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για την κρέμα: Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνεις το βούτυρο και, όταν λιώσει, προσθέτεις αλεύρι, ανακατεύεις συνεχώς και ρίχνεις γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις κοχλάσει, αποσύρεις απ'τη φωτιά.
  • Σε μπολ ρίχνεις τους κρόκους αυγών, την κρέμα, ζαμπόν, τυρί και ανακατεύεις.
  • Χτυπάς τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνεις με απαλές κινήσεις στην κρέμα.
  • Σε βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνεις το μείγμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Σερβίρεται αμέσως.

Εύκολο, γρήγορο και φυσικά πεντανόστιμο! Καλή όρεξη!


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM