Οι πιο γκαντέμηδες και οι πιο τυχεροί άνθρωποι στην Ιστορία

Όπως λέει ο κόσμος, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας και είναι ιδιαίτερα τυχεροί στη ζωή τους, ενώ για κάποιους άλλους ισχύει ο νόμος του Μέρφι, κάνοντάς τους λίγο γκαντέμηδες Της Δέσποινας Τσίρου

Όμως ποιοι είναι οι πιο γκαντέμηδες και οι πιο τυχεροί άνθρωποι που έχουν υπάρξει στην Ιστορία;

Γκαντέμηδες Roy Sullivan

Ο δασοφύλακας του εθνικού πάρκου Shenandoah στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, Roy Sullivan, κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες φορές που έχει χτυπηθεί άνθρωπος από κεραυνό, καθώς είχε κεραυνοβοληθεί επτά φορές! Μάλιστα, την έβδομη φορά ο κεραυνός τον χτύπησε την ώρα που ψάρευε και μια περαστική αρκούδα του επιτέθηκε για να του πάρει τα ψάρια.

Σημειώνεται πως η πιθανότητα να χτυπηθεί κάποιος στη ζωή του από κεραυνό είναι μία στις 3.000. Πόσο μάλλον να χτυπηθεί επτά φορές!

Melanie Martinez

Melanie Martinez

Η οδηγός σχολικού λεωφορείου Melanie Martinez έχασε τέσσερα σπίτια από ισάριθμους τυφώνες στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Έτσι, μια γνωστή τηλεοπτική εκπομπή αποφάσισε να ξαναχτίσει το σπίτι της στη Νέα Ορλεάνη. Παρ' όλα αυτά, ο μικρός τυφώνας «Isaac» της κατέστρεψε ξανά το σπίτι. Αν και η ίδια με την οικογένειά της σώθηκαν για πέμπτη φορά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το σπίτι, που έγινε συντρίμμια.

John Lyne

John Lyne

Ο John Lyne θεωρείται ο πιο άτυχος Βρετανός, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του του συμβαίνουν ατυχήματα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να επιβιώσει από 16 ατυχήματα, όπως τροχαία, κατολισθήσεις και κεραυνοβολήσεις. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως όταν ήταν έφηβος είχε σπάσει το χέρι του και, αφού πήρε εξιτήριο για να γυρίσει σπίτι του, το λεωφορείο στο οποίο βρισκόταν τράκαρε και ξαναέσπασε το χέρι του σε διαφορετικό σημείο. Το ημερολόγιο έγραφε Παρασκευή και 13.

ΤυχεροίJoan Ginther

Joan Ginther

Η Joan Ginther είχε κερδίσει 5.400.000 δολάρια στο λαχείο. Ωστόσο, η τύχη της ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο φανταζόταν, καθώς έπειτα από δέκα χρόνια κέρδισε άλλα δύο εκατομμύρια δολάρια. Η ανεξήγητη τύχη της συνεχίστηκε, και τρία χρόνια αργότερα κέρδισε άλλα τρία εκατομμύρια. Το αποκορύφωμα ήρθε το 2008, καθώς κέρδισε ένα τζακ ποτ 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Frane Selak

Frane Selak

O Frane Selak, ένας δάσκαλος μουσικής από την Κροατία, κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο πολλές φορές. Ο ίδιος γλίτωσε από δυστύχημα με τρένο, το οποίο έπεσε μέσα σε λίμνη. Παράλληλα, επέζησε και από αυτοκινητικό δυστύχημα. Όμως η τύχη του βάρεσε «κόκκινο», όταν σε αεροπορικό δυστύχημα ο ίδιος σώθηκε, πέφτοντας πάνω σε μια στοίβα σανό, ενώ 19 επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έγινε και εκατομμυριούχος, καθώς κέρδισε 1 εκατ. δολάρια στο λαχείο.

Tsutomu Yamaguchi

Tsutomu Yamaguchi

Ο μηχανικός Tsutomu Yamaguchi είναι ο μόνος καταγεγραμμένος επιζών από τις δύο πυρηνικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Ο ίδιος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Αν και είχε μεταβεί στη Χιροσίμα για δουλειά και βρισκόταν μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο της έκρηξης, έπαθε μερικά εγκαύματα και το τύμπανο του αυτιού του καταστράφηκε. Λίγες μέρες αργότερα επιβίωσε και από την πυρηνική έκρηξη στο Ναγκασάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM