Μέγιστη γκαντεμιά! Φωτιά διέλυσε αποθήκη ποτών, ουίσκι χύθηκε στο ποτάμι και σκότωσε χιλιάδες ψάρια

"Αν είναι η μοίρα μου σακατεμένη", θα έπρεπε να τραγουδάνε, αν είχαν φωνή, τα ψάρια του ποταμού Κεντάκυ στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και αυτό, διότι ο θάνατος που τους βρήκε δεν έχει προηγούμενο.

Στην ουσία πέθαναν από υπερκατανάλωση αλκοόλ, τροφική δηλητηρίαση δηλαδή, όχι επειδή βγήκαν έξω και τα έτσουξαν, αλλά επειδή έπιασε φωτιά σε παρακείμενη αποθήκη γνωστής εταιρίας ουίσκι, με αποτέλεσμα 40.000 μπουκάλια να σπάσουν και να χυθεί το περιεχόμενο στο ποτάμι! Ε όχι κι έτσι...

Μέγιστη γκαντεμιά, λοιπόν, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά στις αποθήκες της γνωστής εταιρείας παρασκευής μπέρμπον, JimBeam. Ως αποτέλεσμα το συμβούλιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της πολιτείας του Κεντάκι επέβαλε πρόστιμο 600.000 δολαρίων (537.000 ευρώ).

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο, όταν κεραυνός έπληξε αποθήκη με βαρέλια, στα σύνορα των κομητειών, Γούντφορντ και Φρανκλιν.  Περίπου 40,000 βαρέλια καταστράφηκαν, ενώ το ουίσκι κατέληξε στα παρακείμενα ποτάμια του Γκλένς Κρικ.

Το Τμήμα Αλιείας και Αγριων Ζώων του Κεντάκι, βρήκε νεκρά ψάρια κατά μήκος 100 χιλιομέτρων, του Γκλένς Κρικ και του ποταμού Κεντάκι. Το ίδιο συνέβη και στον ποταμό Οχάιο, χωρίς όμως το μέγεθος της καταστροφής να είναι το ίδιο μεγάλο.

«Αν και κατορθώσαμε να περιορίσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις που προκαλέσαμε τόσο στο περιβάλλον όσο και στην φύση, αναγνωρίζουμε τις θλιβερές και αναπόφευκτες επιπτώσεις του περιστατικού και έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ζημιά, στο περιβάλλον».

«Αυτό περιλαμβάνει την πληρωμή προστίμου στην πολιτεία για το χρόνο που δαπανήθηκε αλλά και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν προκειμένου να αποκατασταθεί ο πληθυσμός των ψαριών», ήταν η δήλωση της εταιρείας που παράγει το Τζιμ Μπιμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα δείχνουν αυτοκτονία! Νεκρός ο γνωστός ορθοπεδικός, Γιάννης Μίχος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM