Κορoνοϊός-Έρευνα: Η νέα μετάλλαξη δεν είναι πιο επικίνδυνη

Έρευνα: Η νέα μετάλλαξη δεν προκαλεί πιο σοβαρή Covid-19

Μπορεί η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού SARS–CoV-2 να μεταδίδεται πιο εύκολα, δεν φαίνεται όμως να προκαλεί πιο σοβαρή νόσο Covid-19 σε σχέση με τις άλλες μεταλλάξεις του ιού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Η νέα μετάλλαξη του Covid-19 πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία και αργότερα ανιχνεύτηκε σε αρκετές ακόμη χώρες. Η μελέτη του αγγλικού οργανισμού δημόσιας υγείας Public Health England συνέκρινε 1.769 ανθρώπους που μολύνθηκαν με τη νέα μετάλλαξη με ισάριθμα άτομα που μολύνθηκαν από άλλα στελέχη του κορονοϊού. Οι δύο ομάδες, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη, είχαν μεγάλες ομοιότητες από άποψη ηλικίας, φύλου, τόπου διαμονής και χρόνου διενέργειας διαγνωστικού τεστ.

Από τους 42 ανθρώπους που εισήχθησαν στο νοσοκομείο:

16 (ποσοστό 0,9%) ανήκαν στην πρώτη ομάδα της νέας μετάλλαξης

26 (ποσοστό 1,5%) στη δεύτερη.

Από άποψη σοβαρότητας της λοίμωξης, η οποία μελετήθηκε σε 1.340 και 1.360 άτομα των δύο ομάδων αντίστοιχα, δεν υπήρχε ιδιαίτερη διαφορά. Οι άνθρωποι που κατέληξαν από τη νόσο Covid-19 ήταν:

12 άτομα (ποσοστό 0,89%) της πρώτης ομάδας

10 άτομα (ποσοστό 0,73%) της δεύτερης ομάδας.

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης δεν βρήκαν στατιστικά σημαντική διαφορά στις νοσηλείες και τη θνητότητα σε βάθος 28 ημερών ανάμεσα στις δύο ομάδες», ανέφεραν οι ερευνητές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Επίσης, δεν διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά όσον αφορά την πιθανότητα επαναλοίμωξης με τη νέα μετάλλαξη.

Από την άλλη, το ποσοστό δευτερογενών λοιμώξεων ή η αναλογία των στενών επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που στη συνέχεια μολύνονται και οι ίδιοι, είναι μεγαλύτερο στην περίπτωση όσων έχουν μολυνθεί με τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού. Είναι 15,1%, σε σχέση με τις άλλες μεταλλάξεις, που είναι 9,8%. Αυτό ένα γεγονός που συνιστά ένδειξη για αυξημένη μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης.

Διαβάστε την συνέχεια στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM