Οι επικές στιγμές που μας έχει χαρίσει η Μαρία Καβογιάννη

Άλλοτε ως Ασπασία στο «Ντόλτσε Βίτα» και άλλοτε ως Κορίνα στα «Εγκλήματα», η Μαρία Καβογιάννη έχει χαρίσει στιγμές απείρου κάλλους στους τηλεθεατές!

Της Δέσποινας Τσίρου

Η Μαρία Καβογιάννη γεννήθηκε σαν σήμερα (13 Ιανουαρίου) το 1958 και μεγάλωσε στον Βύρωνα, όπου και ζει μέχρι τώρα. Η υποκριτική δεν ήταν η πρώτη της επιλογή ‒ ασχολήθηκε με αυτήν σε πιο μεγάλη ηλικία απ’ ό,τι συνηθίζεται.

Αρχικά σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και έπειτα παιδαγωγικά, ενώ εργάστηκε για χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης.

Μετά τις σπουδές της φοίτησε και στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, έχοντας συμφοιτητές τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, τον Πέτρο Φιλιππίδη, την Υρώ Μανέ και την Καίτη Κωνσταντίνου. Μάλιστα, με τις δύο γνωστές ηθοποιούς διατηρεί φιλία μέχρι σήμερα.

Αν κάποιος παρατηρήσει την επαγγελματική πορεία της Μαρίας Καβογιάννη, είναι σίγουρο πως θα παραδεχτεί πως είναι μια ηθοποιός που στέκει «βράχος» σε ό,τι κληθεί να φέρει εις πέρας. Από τη γεροντοκόρη Ασπασία του «Ντόλτσε βίτα», που έψαχνε απεγνωσμένα γαμπρό και έχωνε τη μύτη της παντού, μέχρι την τραγική φιγούρα της μητέρας που έχασε το παιδί της στη σειρά «Χαρά αγνοείται», η Μαρία Καβογιάννη βάζει παντού τη μοναδική της σφραγίδα.

Μια σφραγίδα ξεχωριστή, κατά την οποία όλοι καταλήγουν να θαυμάζουν το πηγαίο ταλέντο της. Η ηθοποιός προσφέρει στον τηλεθεατή αυτό που θέλει τη στιγμή που πρέπει. Άλλοτε μια δόση τρέλας και ξεγνοιασιάς και άλλοτε στιγμές απελπισίας και συναισθηματικού κενού. Και το κάνει τόσο απλά! Σαν να γεννήθηκε γι’ αυτό.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε εννιά αξέχαστες σκηνές της ταλαντούχας ηθοποιού:

Ξεκινώντας από τη δημοφιλή σειρά «Ντόλτσε βίτα», η Μαρία Καβογιάννη δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, καθώς ονειρεύεται πως είναι εκείνη η κυρία του σπιτιού.

Συνεχίζοντας με τη σειρά-έπος, η τηλεοπτική Ασπασία κλαίει και οδύρεται για κάτι που τελικά δεν γνωρίζει τι είναι.

https://www.youtube.com/watch?v=P9jB_o4QQZA

 

Παράλληλα, δεν μας αφήνει να χάνουμε την αισιοδοξία μας, τραγουδώντας με τον δικό της, μοναδικό τρόπο το «Ι will survive».

Στα «Εγκλήματα», υποδυόμενη τον ρόλο της δασκάλας ‒που ήξερε και από την πραγματική της ζωή‒, αποκαλύπτει πως διακινείται κοκαΐνη στα προνήπια.

https://youtu.be/6U1XW53kUu8

Μάλιστα, είχε διδάξει τον σωστό τρόπο παρουσίασης ενός δελτίου καιρού πολύ πριν την Πετρούλα Κωστίδου του Star.

Κάνοντας μια guest εμφάνιση στο «Σ' αγαπώ - Μ' αγαπάς», η Μαρία Καβογιάννη ξεχώρισε, δίνοντας σεξουαλικές συμβουλές στη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

https://www.youtube.com/watch?v=103n4PlrtPM

Σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, η ηθοποιός σπαράζει καρδιές με την ερμηνεία της στο «Χαρά αγνοείται», όταν μαθαίνει πως η κόρη της είναι νεκρή.

Άλλη μια συγκλονιστική ερμηνεία από τη Μαρία Καβογιάννη. Αυτή τη φορά στον ρόλο του θύτη που σκοτώνει το παιδί της.

https://youtu.be/YQj7_Ze90tU?t=1214

Ξανά στο πλευρό του Μηνά Χατζησάββα, η ηθοποιός δίνει ένα σκληρό μάθημα κατά του ρατσισμού. Δείτε μετά το 37’30’’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM