Αγαπάς τη yoga; 10 yogi που πρέπει να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις την πρακτική σου

Αν σου αρέσει η yoga και θέλεις να ξεκινήσεις πρακτική ή να την εξελίξεις, αλλά δεν ξέρεις ποιον δάσκαλο να εμπιστευτείς, επειδή λόγω κορονοϊού δεν μπορείς να έχεις φυσική παρουσία σε ένα κέντρο γιόγκα ή γυμναστήριο, μπορείς να ακολουθήσεις τους παρακάτω λογαριασμούς στο Instagram.

Δεν είναι το ίδιο βέβαια, με το να βρίσκεται ο δάσκαλος δίπλα σου, αλλά οι συγκεκριμένοι γιόγκι έχουν χρόνια πείρα, είναι πιστοποιημένοι δάσκαλοι και δίνουν πάντα τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να γίνει η πρακτική σωστά, χωρίς τραυματισμούς.

Jelena Vesic και David Robson

Η Jelena Vesic και ο σύντροφός της David Robson, είναι και οι δύο δάσκαλοι Astanga Yoga και ζουν στο Τορόντο. Συνήθως στα βίντεο κάνουν πρακτική μαζί, δείχνοντας τη σωστή στάση που πρέπει να έχει το σώμα μας σε κάθε asana. Οι δυο τους μας μαθαίνουν να κάνουμε σωστά πρακτική, καθώς πολλές φορές στη γιόγκα είναι δύσκολο να παρατηρήσουμε τι κάνουμε λάθος, -ειδικά αν είμαστε αρχάριοι- γιατί συνήθως δεν προσέχουμε τις λεπτομέρειες. Και οι δυο είναι εκπληκτικοί στο να δείχνουν πως να διορθώσεις μία λάθος στάση.

Puresun lover

Η yogi που έχει τον λογαριασμό στο Instagram ως puresun_lover, παρόλο που διαθέτει μία αδύνατη σιλουέτα, έχει πολύ δυνατό κέντρο και γενικότερα δύναμη, αλλά και ευλυγισία. Πρέπει να την ακολουθήσεις γιατί σου δείχνει αμέτρητες παραλλαγές ασκήσεων χρησιμοποιώντας props, και το πιο σημαντικό: δείχνει ποια βήματα χρειάζεται να ακολουθήσεις έτσι ώστε να κάνεις handstand, scorpion pose και άλλες asanas που θεωρούνται δύσκολες.

Martina Rando

Η Ιταλίδα Martina Rando, δείχνει και εξηγεί με απλό τρόπο πώς να βελτιώσεις την ευλυγισία σου. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο ''δυνατή’’ στις ανάστροφες στάσεις αλλά έχει κάνει περισσότερο focus στο flexibility και είναι απίστευτη. Επίσης διαθέτει και το βιβλίο Smart Yoga, το οποίο συνυπογράφει με την επίσης yogi, Martina Sergi.

Inversioness

Η ness, ζει στον Καναδά, είναι πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα και μάλιστα αυτοδίδακτη στις ανάστροφες στάσεις! Συνήθως δείχνει την πρόοδό της και σε εμπνέει να γυμναστείς! Πολλές φορές μάλιστα, αναρτά και τα fail βίντεο που έχει τραβήξει θέλοντας να δείξει πως στη γιόγκα πρέπει πολλές φορές να επιμείνεις αρκετά για να καταφέρεις μία στάση. Κάθε γωνία του σπιτιού της είναι διακοσμημένη με φυτά, καθώς είναι plantlover και η αλήθεια είναι πως θα ’’ζηλέψεις’’ αν δεις το σπίτι της!

Yoga Vered

Η συγκεκριμένη δασκάλα ξεκίνησε να ασχολείται με τη γιόγκα το 2016 και μέχρι τώρα έχει κάνει εκπληκτική πρόοδο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της κυριολεκτικά από το μηδέν αφού ό,τι έκανε το κατέγραφε και το ανέβαζε στο Instagram. Πλέον έχει γίνει δασκάλα γιόγκα και μοιράζεται την καθημερινή πρακτική της, εντάσσοντας νέα skills, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τους ακόλουθούς της για να πετύχουν τους στόχους τους. Η yogavered είναι γνωστή γιατί αρχικά είχε επιλέξει να κάνει πρακτική φορώντας τα αγαπημένα της... τζιν.

Saturno movement

O Gabriele Saturno, ή όπως είναι στο Instagram, saturnomovements, είναι body-weight trainer, ασχολείται με την καλλισθενική αλλά και τη γιόγκα. Επικεντρώνεται περισσότερο στο mobility, στη δύναμη αλλά και στην ευλυγισία.

Yoga motivation Khopkar

Το συγκεκριμένο προφίλ δε το συμπεριέλαβα για να προσπαθήσεις να κάνεις αυτά που δείχνει γιατί οκ είναι αδύνατον, εκτός αν κάνεις από γεννησιμιού σου γιόγκα και κατάγεσαι από την Ινδία! Το έβαλα περισσότερο for fun. Κι όμως αυτά που κάνουν στα βίντεο είναι πραγματικά! Ο Mangesh Khopkar, είναι πιθανότατα Ινδός και δάσκαλος γιόγκα.

Hatha yoga tutorials

Αν είσαι λάτρης της Hatha, αυτά τα tutorials θα γίνουν τα αγαπημένα σου, καθώς το συγκεκριμένο account έχει άπειρα βιντεάκια που είναι πολύ βοηθητικά για τους beginners. Γενικά μέσα από τα ποστ του account μπορείς να μάθεις πολλά για τη γιόγκικη φιλοσοφία και όχι τόσο για την επίτευξη μιας φαντασμαγορικής asanas. Το Hatha Yoga tutorials μας βοηθά στο να κατανοήσουμε την πρακτική της Hatha χωρίς να κάνουμε υπερβολές, ακούγοντας πάντα το σώμα μας. Είναι ένας πολύ καλός οδηγός αν θέλεις να ασχοληθείς με την Hatha.

Greek Yogis

Για το τέλος άφησα την αγαπημένη ομάδα Greek Yogis, η οποία φιλοξενεί στη σελίδα της άτομα που ασχολούνται με τη γιόγκα από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Δάσκαλοι, practitioners, προχωρημένοι ή beginners, μοιράζονται το ταξίδι τους στη πρακτική αλλά και στη φιλοσοφία της Yoga.

Μέσα από το account τους στο Instagram greekyogis, το οποίο μέχρι στιγμής μετρά 2.577 ακόλουθους, μπορείς να βρεις πιστοποιημένους δασκάλους, μαθήματα αλλά και νέα για retreats που ίσως να θέλεις να παρακολουθήσεις.

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να ανεβάσεις και εσύ το δικό σου βίντεο ή φωτογραφία κάνοντας γιόγκα, να τους το στείλεις και να το δημοσιεύσουν. Μπορείς να γίνεις και εσύ μέλος τους ανεβάζοντας τις δικές σου yoga-στιγμές!