Sex και κοροναϊός: Κι όμως, δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο πιστεύεις

Η πανδημία του κοροναϊού, μεταξύ άλλων, έχει επηρεάσει και την ερωτική μας ζωή.

Ξαφνικά, όχι μόνο δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου, αλλά αρκετοί έχουν φοβηθεί τόσο πολύ που δεν θέλουν να βρεθούν ερωτικά με τον σύντροφό τους, αφού πιστεύουν ότι θα κολλήσουν.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο πιστεύετε.

Άλλωστε, όπως, είχε πει και η Θεοπούλα: «Κόβεται το σεξ;», όχι δεν κόβεται.

Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και σε αυτή του κοροναϊού πρέπει να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

 

Ασφαλές sex την περίοδο της καραντίνας

 

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αν και οι δύο σύντροφοι δεν έχουν εκτεθεί στον ιό, δεν απαιτούνται ειδικές προφυλάξεις», δήλωσε ο Anup Dhir, πλαστικός χειρουργός και συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σεξουαλικής Ιατρικής. Ωστόσο, ο ίδιος συνιστά να αποφεύγεται η λεγόμενη «ιεραποστολική» στάση και να επιλέξει άλλες στάσεις στο σεξ, στις οποίες τα πρόσωπα των δύο συντρόφων δεν έχουν άμεση επαφή.

 

«Αποφύγετε, επίσης», συνέχισε, «να μην ακουμπάτε τα πρόσωπα και το στόμα σας την ώρα που κάνετε σεξ και, προφανώς, να αποφεύγετε και τα φιλιά».

 

Την ίδια στιγμή, η Rita Bakshi, γυναικολόγος και εκ των ιδρυτών του Διεθνούς Κέντρου Γονιμότητας, υπενθυμίζει ότι ο κοροναϊός δεν αποτελεί σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα:

 

«Ο επικίνδυνος ιός μεταδίδεται μέσα από την επαφή με κάποιον άλλον. Ωστόσο, αυτό που είναι πολύ σημαντικό και μεταδίδεται σχεδόν καθόλου, είναι ότι ο κοροναϊός δεν είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Μεταδίδεται από το σάλιο και γι’ αυτό τα φιλιά αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης».

 

«Ο κοροναϊός, που είναι επικίνδυνος για τη ζωή, έχει 100% πιθανότητες μετάδοσης από κάποιο άλλο άτομο. Ωστόσο, το σημαντικό και λιγότερο γνωστό γεγονός είναι ότι ο κοροναϊός δεν είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, αλλά εξαπλώνεται μέσω της μετάδοσης αναπνευστικών σταγονιδίων. Το φιλί στο στόμα μεταξύ δύο ατόμων μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα», δήλωσε.

 

Όπως επισημαίνει, ωστόσο, όσοι βήχουν και όλα τα συμπτώματα του ιού πρέπει, προφανώς, να αποφεύγουν το σεξ ως προληπτικό μέτρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM