Red flags τι σημαινει και πρέπει να προσέξεις πριν το πρώτο ραντεβού

Στην εποχή των dating apps και των online γνωριμιών τα ραντεβού στα «τυφλά» παίρνουν «σάρκα και οστά». Ωστόσο, όσο δύσκολο και αν φαντάζει το να αξιολογήσεις σωστά το μελλοντικό σου ταίρι πριν καν βγείτε πρώτο ραντεβού, θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να προσέξεις, έστω, τα λεγόμενα «red flags» από τα μηνύματα και μόνο.

Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε και πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπινες σχέσεις, ραντεβού και «red flags».

Πλέον, τα ραντεβού -κατ' επέκταση και οι σχέσεις- έχουν αλλάξει άρδην, καθώς πολλοί και ειδικά οι νεότεροι έχουν στραφεί για βοήθεια στα social media και τα dating apps. Εν έτη 2020, όπως φαίνεται, οι γνωριμίες έχουν δυσκολέψει.

Και μάλιστα, όχι μονάχα εξαιτίας της πανδημίας που μας περιορίζει, αλλά και γιατί έχει αλλάξει κάπως ο τρόπος με τον οποίο ορίζει κανείς ένα πρώτο ραντεβού.

 

Μη θέλοντας να κουράσω όμως, ας έρθουμε στο βασικό μας ζήτημα. Όπως έχεις ήδη καταλάβει, θα μιλήσουμε για «red flags».

Ποια η ιδιαιτερότητα θα μου πεις (;) Και θα σου απαντήσω και εγώ με τη σειρά μου, «καμία», σχεδόν. Η διαφορά εδώ έγκειται στο ότι θα σου πω τι πρέπει να προσέξεις πριν καν βγείτε πρώτο ραντεβού.

Ποια είναι τα σημάδια εκείνα που πρέπει να χτυπήσουν «κόκκινο» και να σου υποδείξουν να μην χάσεις το χρόνο σου με ένα -ακόμα- αποτυχημένο ραντεβού.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν!

kopela pu krata kinito ke giro tis iparhun kardies

Το ύφος και ο τρόπος που μιλάει ο άλλος παίζει μεγάλο ρόλο

Καταρχάς, πρώτα από όλα παίζει ρόλο το ύφος του συνομιλητή μας, καθώς και το λεξιλόγιο του. Το πως μιλάει μέσα από τα μηνύματα μπορεί να μας υποδείξει πολλά για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του.

Οπότε, το άτομο εκείνο που θα ξεκινήσει μια κουβέντα με απρεπή σχόλια, ή παραπάνω σεξουαλικά (π.χ.) από ότι πρέπει, «ανάβει» αυτόματα τα κόκκινα λαμπάκια που «φωνάζουν» ΌΧΙ.

Επομένως, μη σταθείς σε μια καλή εικόνα, έχοντας στο μυαλό σου ότι μπορεί να νιώθει οικεία, ή βγάζεις το κάτι παραπάνω μέσα από 5 -6 μηνύματα. Οι τρόποι και η ευγένεια, παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλα.

kokkini kardia apo petres

Μονίμως στο «διαβάστηκε»;

Επιπλέον, αν σε θυμάται σε άκυρες χρονικές στιγμές και σε αφήνει στο «διαβάστηκε» ή στο «παραδόθηκε» επί ώρες κάποιο «λάκκο έχει η φάβα».

Ναι ναι, για να σε προλάβω, όλοι έχουμε δουλειές και προτεραιότητες σε αυτή τη ζωή, αλλά μη γελιόμαστε ένα μήνυμα μπορείς να το στείλεις.

Δεν θέλει και τόσο χρόνο στην τελική! Δες το και από την προσωπική σου εμπειρία εξάλλου. Αν πραγματικά σου αρέσει το άτομο, έστω και μέσα από μερικές φωτογραφίες και συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων, θα δείξεις το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Έτσι κινείται εκείνος που επιθυμεί τόσο τη γνωριμία, όσο και το άτομο καθ' αυτό. Μην ξεγελιέσαι λοιπόν και μην πέφτεις σε τέτοιου είδους «λούπες». Μάθε να αναγνωρίζεις ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται.

Και πάνω από όλα μην χαλάς ενέργεια και φαιά ουσία σε ανθρώπους που ούτε δεν μπορούν να «ξοδέψουν» μερικά λεπτά μέσα στη μέρα τους για σένα.

zografia me kinito ke minima

Τα ξεκάθαρα λόγια και η ειλικρίνεια είναι το Α και το Ω 

Επίσης, «red flag» είναι και τα μισόλογα. Και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως τι ακριβώς εννοώ. Αν ρωτήσεις κάτι και δεν πάρεις μια ξεκάθαρη απάντηση, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει λάθος. Είτε κάτι κρύβει, είτε δεν υπάρχει καμία επικοινωνία και συνεννόηση.

Στην πρώτη περίπτωση, έγκειται το γεγονός του τί κρύβει, γιατί το κρύβει και κατ' επέκταση πόσο αυτό το «μυστικό» μπορεί να επηρεάσει εσένα και την επικείμενη γνωριμία σας. Για παράδειγμα, αν ρωτήσεις «αν υπάρχει κάτι στη ζωή του/της» και αρχίσει τα μισόλογα και τα σχετικά, μάλλον όντως κάτι υπάρχει!

Στη δεύτερη περίπτωση τώρα, να λες και πάλι καλά που από μερικά μηνύματα και μόνο κατάλαβες πως δεν υπάρχει τόσο επικοινωνία (ίσως και χημεία). Αν δεν μπορείτε να βγάλετε άκρη με απλά καθημερινά πράγματα μέσα από μερικά μηνύματα άντε να συνεννοηθείς από κοντά. Και δεν σου λέω να λύσετε το Κυπριακό από κοντά, αλλά να εμβαθύνετε σε ορισμένα θέματα. Να ευχαριστείς λοιπόν που το κατάλαβες νωρίς και πάμε για άλλα. ΤΥΝ (aka Thank you next!).

kardia pano se kinito

Να αντιλαμβάνεσαι τι ζητά ο άλλος

Και για να το κλείσω, θα σου πω ότι είναι τόσο μα τόσο σημαντικό να μπορείς να αντιληφθείς το τι ζητάει ο άλλος από σένα. Μην πας για μαλλί και βγεις κουρεμένη δηλαδή. Μάθε να καταλαβαίνεις τι ζητά ο άλλος και αν ταυτίζεται με αυτό που ψάχνεις εσύ.

Επιπλέον, είναι σημαντικό το να μπορείτε να αναγνωρίσετε και οι δύο ποιες υποχωρήσεις μπορεί να κάνεις ο καθένας και ποιες όχι. Μην πας εσύ γεννημένη εργένισσα με την καριέρα και τα όλα σου να βγεις με εκείνον που ονειρεύεται οικογένεια και παιδιά και ψάχνει αποκλειστικά και μόνο αυτό από μια σχέση.

Από την αρχή έχει χαθεί το connection και τζάμπα παιδεύεστε. Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια! Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές άλλες που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

kinito sto tinder

Όσο καλά και όσο ρόδινα λοιπόν και αν φαντάζουνε μερικά πράγματα εσύ δεν πρέπει να ζεις στο «ροζ συννεφάκι» σου και να πετάς στα ουράνια. Καλή η μαγεία, καλός ο «έρωτας» αλλά ας είμαστε προσγειωμένοι. Και προπάντων, να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα «red flags» για να μην χάνουμε άδικα χρόνο και ενέργεια.

red flags me logo

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM