Ο κορονοϊός έφερε συγκρούσεις στα ζευγάρια

O κορονοϊός ήρθε και έφερε τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η πανδημία και κατ' επέκταση το lockdown προκάλεσαν ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητα, στον τρόπο ζωής αλλά και τις σχέσεις μας που ούτε καν είχαμε φανταστεί.

Η επικοινωνία και η σχέση στα ζευγάρια χάρη στον κορονοϊό άλλαξαν άρδην και αυτό γιατί άλλαξαν οι συνιστώσες της ίδια της σχέσης και της καθημερινότητας. Η τριβή χάρη στην πανδημία και ειδικότερα εξαιτίας του lockdown έφερε συγκρούσεις που πριν δεν υπήρχαν στο προσκήνιο. Γιατί; Απλούστατα, οι αλλαγές έφεραν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα προβλήματα. Ή ακόμα και προβλήματα που παλιότερα δεν είχαν τόση αξία.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο κορονοϊός δημιούργησε επιπλέον οικονομικά προβλήματα σε όλους οδήγησε μια νέα συνθήκη. Κατά την οποία, η σύγκρουση έφερε την απομάκρυνση στα ζευγάρια. Ακόμα και τον χωρισμό.

 

Όσα έφεραν νέα προβλήματα στα ζευγάρια

Οι ειδικοί στις σχέσεις αναδεικνύουν το οικονομικό άγχος, την πλήξη, τους καβγάδες και τις δουλειές του σπιτιού ως τις πιο κοινές πηγές προβλημάτων ανάμεσα στα ζευγάρια. Επιπροσθέτως, η καραντίνα, συνεχόμενη τριβή, καθώς και η οικονομική αβεβαιότητα, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα ζευγάρια εκείνα που ήδη αγωνίζονταν.

Τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους με... καθυστέρηση

Παλιότερα, ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόταν κανείς ένα πρόβλημα στη σχέση ή έναν τσακωμό διαφέρει από αυτό που είναι πλέον εφικτό. Σήμερα, τα μέρη διαφυγής δεν είναι προσβάσιμα.

Γεγονός που συγκρατεί το πρόβλημα εντός της οικίας. Δεν εκτονώνεται. Ή πιο σωστά, δεν εκδηλώνεται όπως θα έπρεπε.

Η συναισθηματική φόρτιση είναι περισσότεροι και τα αρνητικά συναισθήματα - και σκέψεις - είναι πιο εύκολο να «εισβάλλουν» στην καρδιά και το μυαλό κάποιου. Εκτός αυτού, ο καθένας έρχεται «face to face» με το πρόβλημα, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για να το αποφύγει πλέον.

zevgari mr maskes pu mirazete rofima me kalamaki

Η πανδημία τελικά μπορεί να «αναστηλώσει» μια σχέση;

Το ζήτημα που ανακύπτει ωστόσο έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων μέσα σε μια σχέση ή σε έναν γάμο. Και εδώ έγκειται η επικοινωνία και η κατανόηση και από τους δύο.

Και φυσικά, κατά πόσο είναι πρόθυμοι να προβούν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και να επανεκτιμήσουν τη σχέση με νέες βάσεις. Αν βέβαια, θέλουν ένα υγιές μέλλον. Και αυτό γιατί παρά τη δεινά που έφερε η πανδημία, μας έδωσε και ένα «δώρο». Και ας μην είναι τόσο σαφές και ξεκάθαρο για όλους.

Μιλάμε για την δυνατότητα επαναπροσδιορισμού των αξιών και των θεμάτων που έχουν ουσιαστική σημασία. Ας πούμε, πως πρόκειται για μια ευκαιρία να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα τα οποία βασάνιζαν κρυφά και ύπουλα το ζευγάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM