Ζώντας τη χρυσή εποχή σου - πώς θα καταλάβεις αν είσαι στα καλύτερά σου

Η σιωπή είναι χρυσός, λένε αυτοί που ξέρουν και ως κουτή (παθαίνουμε κι εκλάμψεις, εξάλλου θεωρητικά γήινοι είμαστε) ενίοτε δεν το τήρησα. Αλλάζουν οι καιροί, όμως, αλλάζουν οι άνθρωποι. Χρυσή εποχή διάγεις όταν είσαι καλύτερα από ποτέ με τον εαυτό σου. Έτοιμος με όλη τη σημασία της λέξης ν’ αναβαθμιστείς εκ βάθρων, ξεκινώντας από την εμφάνισή σου. 

Και προσέχοντας τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς. Ωστόσο, ένα όμορφο πρόσωπο επιβάλλεται να συνάδει όχι μόνο μ’ ένα κομψό, αλλά και μ’ ένα γυμνασμένο κορμί. Χρυσή εποχή σημαίνει να παίρνεις πρωτοβουλίες που ανέβαλες καιρό τώρα γιατί σε πρώτο χρόνο σου φαίνονταν «επίπονες» ή/και βαρετές. Χρυσή περίοδος σημαίνει καθολική στροφή στην ποιότητα και στον τομέα του shopping. Το φτηνό δεν είναι απαραίτητα defective. Σημασία έχει να ξέρεις πού και τι ακριβώς αναζητάς.

"Oμφάλιοι λώροι"

Χρυσή εποχή σημαίνει πως κόβεις «ομφάλιους λώρους» με άτομα που σε απομυζούν, που σου ρουφάνε την ενέργεια. Πως συναναστρέφεσαι αποκλειστικά προσωπικότητες που εξιτάρουν τα φαιά σου κύτταρα. Χρυσή εποχή σημαίνει πως στο βάθος εξακολουθείς ν’ αδιαφορείς για το χρήμα - ποτέ δεν έφερε από μόνο του την ευτυχία, μέσο διευκόλυνσης και τι μέσο, ομολογουμένως, της ζωής μας είναι. Όπου όμως έγινε αυτοσκοπός, ο «υποστηρικτής» του κατάντησε ρεπλίκα ανθρώπου. Άτομα που μεγάλωσαν με τις αρχές της ελευθερίας και της ισότητας μόνο την πνευματική ελίτ σέβονται. Κι αυτό ισχύει ανά τους αιώνας. Όχι ότι θα «χάλαγε» οποιονδήποτε μία ή περισσότερες ράβδοι χρυσού (λέμε τώρα). Ειδικά σε τέτοιους, τραγικούς καιρούς.

Το μεγαλύτερο κόσμημα, ωστόσο, το ξέρεις, είναι οι άνθρωποι που σ’ αγαπούν και στο δείχνουν. Η συγγραφέας που αγαπάω τελευταία, Αmanda Patterson, τονίζει: «Ένα απ’ τα σημαντικότερα που έχω μάθει ως τώρα είναι ν’ αγνοώ τα λόγια. Κρίνω απ’ τις πράξεις». Όχι απλώς συμφωνώ, είναι μότο ζωής. Όσους σ’ αγαπούν, πρόσεχέ τους σαν τα μάτια σου. Σε περίπτωση, δε, που βδελυρά «υποκείμενα» επιχειρήσουν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ σας, μη βγάλεις το λιοντάρι που κρύβεις μέσα σου. Δεν χρειάζεται να τα «τσακίσεις».

Σκέψου «λαμπερά»: Η golden era ταυτίζεται με το φως που πηγάζει από ένα χαμόγελο. Xριστούγεννα έρχονται σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα κι επιβάλλεται να δείξεις τουλάχιστον συμπόνια σε άτομα βαθιά συμπλεγματικά. Αλλά, μέχρι εκεί. Αν χρειαστεί, κάνε την Κινέζα. Ή, όπως θα το ‘λεγε ο Robert De Niro (κολλάει υπό μια γλυκιά έννοια η πλέον κλασική του ατάκα): «Υοu talkin’ to me»; Έτσι απλά ρίξε ένα… χαμόγελο, σκορπίζοντας τη δική σου χρυσόσκονη. Σε όλους. Ανεξαιρέτως.