Ο έρωτας στα χρόνια του κοροναϊού

Η πανδημία έχει επηρεάσει τη ζωή μας σε όλους τους τομείς.

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε με θάρρος, σύνεση και πάνω απ’ όλα … ψυχραιμία.

Το #ΜένουμεΣπίτι θα διαρκέσει αρκετό καιρό – όπως όλα δείχνουν- και μετά τα τελευταία έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης, αρκετοί έχουν αρχίσει να προβληματίζονται μεταξύ άλλων για την προσωπική τους ζωή.

 

Όποιος είναι in love και δεν μένει με το ταίρι του, από το βράδυ της Κυριακής (22/3) ζει μεγάλο δράμα, καθώς δεν υπάρχει επιλογή στο έντυπο μετακίνησης «πηγαίνω να συναντήσω το σύντροφό μου».

Οι απορίες πολλές. Όπως, το πως θα δικαιολογήσουν την μετακίνηση προς το σπίτι του άλλου τους μισού.

Τι θα γίνει με τους ερωτευμένους; Μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων σχετικά με τις μετακινήσεις θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε σχέση;

Μετά το τέλος όλων αυτών το ζευγάρι θα έχει έρθει πιο κοντά ή θα έχει απομακρυνθεί;

Πού θα οδηγηθεί αυτή η σχέση;

Μπορεί ο έρωτας στα χρόνια του κοροναϊού να φαντάζει δύσκολος, ωστόσο μην πανικοβάλλεστε. Μην αφήνετε όλα όσα συμβαίνουν να επηρεάσουν και την προσωπική σας ζωή. Δείτε το θέμα με καθαρό μυαλό, γιατί λύσεις υπάρχουν.

Μια από αυτή είναι η συγκατοίκηση. Μήπως έφτασε η στιγμή η σχέση αυτή να πάει ένα βήμα παραπέρα και όχι δυο βήματα πίσω;

Μήπως έφτασε η στιγμή τα ζευγάρια να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί;

Οι singles ίσως διανύουν την καλύτερή τους φάση, αφού δεν έχουν τέτοιους προβληματισμούς.

Βέβαια, και εκείνοι με τη σειρά τους έχουν άλλου είδους προβληματισμούς όπως το πότε θα μπουν σε σχέση. Γιατί, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται υπάρχουν singles που δεν θέλουν να είναι singles καθώς τους αρέσει να μοιράζονται μέρος της καθημερινότητάς τους με έναν άνθρωπο που τους αρέσει και θέλουν να είναι μαζί.

Singles μην στεναχωριέστε γιατί ίσως όλοι αυτοί οι περιορισμοί να «γεννήσουν» έναν έρωτα στα χρόνια του κοροναϊού.

Μην αναρωτιέστε το πως.

Μπορεί να πάτε να κάνετε τα ψώνια σας στο super market και στην σειρά να περιμένει ο έρωτας της ζωής σας.

Μπορεί να σας σταματήσει ένας ένστολος ή ένστολη για τον τυπικό αλλά απαραίτητο έλεγχο και να γεννηθεί ένας έρωτας.

Μπορεί να βγάλετε βόλτα τον σκύλο σας και να πέσετε πάνω στο άλλο σας μισό.

Μπορεί να βγείτε για τρέξιμο το βράδυ στη γειτονιά και να συναντήσετε κάποιο γείτονα ή γειτόνισσα που μέχρι σήμερα οι δρόμοι σας δεν είχαν συναντηθεί.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που είχαν αφήσει μια συζήτηση στη μέση. Μια συζήτηση που δεν έγινε καθώς ο κοροναϊός έκανε την εμφάνισή του στη χώρας μας και «πάγωσε» τα πάντα.

Εσείς, μη μου στεναχωριέστε, αφού αντί να περιμένετε να περάσει όλο αυτό για να πάτε για καφέ και να τα πείτε, πάρτε την πρωτοβουλία και καλέστε με βιντεοκλήση αυτόν που σας ενδιαφέρει και συζητήστε το μέλλον σας χαλαρά, ο καθένας από τον καναπέ του.