Θέλει χρόνο να σκεφτεί; 5 λόγοι που δικαιολογούν το γιατί

Δύο είναι οι φράσεις που απ΄τη στιγμή που θα ειπωθούν μέσα σε μία σχέση, αρχίζουν να αναβοσβήνουν κόκκινα λαμπάκια και το μυαλό τρέχει χιλιόμετρα μακριά φτιάχνοντας σενάρια: «Θέλω να μιλήσουμε» ή/και «Θέλω να μείνω λίγο μόνος/η να σκεφτώ».

Μόλις ακούσεις μια απ΄τις παραπάνω φράσεις το μυαλό, συνειρμικά και μόνο, «τρέχει» σε σενάρια περί χωρισμού και τα συναφή. Ακόμα και να μην ειπωθεί κάτι ξεκάθαρα, εσύ μπαίνεις, έστω και άθελα σου, σ'αυτό το «τρυπάκι». Και μάλιστα δικαιολογημένα! Όπως και να έχει... καλό οιωνό δεν το λες.

Ωστόσο, τι πραγματικά συμβαίνει όταν το άλλο σου μισό ζητά χρόνο (να σκεφτεί);

 

Οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν και είτε όντως πρέπει να σε θορυβήσουν για το μέλλον της σχέσης αυτής, είτε να σε ταρακουνήσουν για την καλή της πορεία.

Μην αποπάρεις το «έτερον ήμισυ» αμέσως και προσπάθησε να μάθεις τον αληθινό λόγο που το ζητάει.

Δείτε παρακάτω τους 5 λόγους που ζητάει κανείς χρόνο μέσα σε μια σχέση:

  1. Ίσως θέλει όντως να χωρίσετε Ξεκινάω με το χειρότερο δυνατό σενάριο! Το ήξερες εξ'αρχής εξάλλου. Μην φρικάρεις! Στην τελική, αν κάτι έχει τελειώσει, καλό είναι να ξεκαθαριστεί, ώστε να ξέρεις και εσύ τι συμβαίνει. Αν ισχύει αυτό το σενάριο, σύντομα θα μάθεις... γιατί θα «αναγκαστεί» να στο πει (ή θα το καταλάβεις απ΄τη στάση του/της).
  2. Ίσως και να μη θέλει να χωρίσετε Μπορεί να μη θέλει να χωρίσετε αλλά να έχει φτάσει στα όρια του/της και να χρειάζεται χρόνο να σκεφτεί και να δει πιο καθαρά κάποια πράγματα. Υπάρχει λοιπόν και η πιθανότητα να το έκανε για εσένα, για να σε προστατεύσει και να μην πει πράγματα εν βρασμώ ψυχής που ύστερα θα μετάνιωνε. Οπότε, δώσε χρόνο και wait & see!
  3. Έχει γνωρίσει ήδη την επόμενη ή τον επόμενο και δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί Εδώ τα πράγματα, αν και δύσκολα, ποικίλλουν. Μπορεί όντως να υπάρχει τρίτο πρόσωπο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένο με έναν χωρισμό. Μπορεί απλά να θέλει χρόνο για να ξεκαθαρίσει τι πράγματικά νιώθει και να αποφασίσει τι θέλει - ή ειδικότερα ποιον/ποια θέλει - και είναι φυσικό.
  4. Έχει «μπλέξει» ή «χαθεί» στα δικά του ζόρια Ο καθένας βιώνει τα καθημερινά προβλήματα (π.χ. οικογενειακά ή στη δουλειά), και η σχέση - καλώς ή κακώς - μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Και κάπου εδώ, έρχεται η ανάγκη για χώρο και χρόνο... Κάθε κατάσταση θέλει τη δική της αποσυμπίεση εξάλλου!
  5. Δεν ξέρει τι θέλει πραγματικά απ΄τη σχέση σας Πολλές φορές, και ειδικά όταν μιλάμε για μακροχρόνια σχέση, κάνει την εμφάνιση του ο φόβος της δέσμευσης. Επίσης, μετά από χρόνια σε μια σχέση, είναι φυσικό, να αναρωτιέται κανείς αν είναι ο εαυτό σου εντός και εκτός της σχέσης. Ε ναι! Τότε χρειάζεται χρόνος για να γίνουν λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα (και για τους δυο σας).

Πάνω απ'όλα να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις! Αυτό είναι το «κλειδί», θυμήσου με!


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM