Δεν τη βλέπεις μόνο ως φίλη; Έτσι θα πιάσει το νόημα (pics)

Το friendzone είναι μια κατάσταση που όλοι έχουμε βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή μας. Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι βέβαια οι γυναίκες να είναι αυτές που βάζουν τους άντρες στον πάγο.

Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες βλέπουν τους άντρες πιο συχνά σαν φίλους απ’ ότι οι άντρες. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί κάνεις κάτι εσύ λάθος, αλλά γιατί η κοπέλα που σε ενδιαφέρει μπορεί να μην έχει καν φανταστεί ότι εσύ την βλέπεις εpωτικά.

Εκτός αυτού μια κοπέλα αρχικά μπορεί να είναι αρκετά διαχυτική λόγω χαρακτήρα και εσύ να παρεξηγήσεις τις προθέσεις της και χωρίς να το καταλάβεις έχετε ήδη γίνει φίλοι για εκείνη.

Αν όμως την έχεις εpωτευτεί και θέλεις να είστε μαζί υπάρχουν τρόποι να την φλερτάρεις και να της δείξεις πως δεν την βλέπεις φιλικά.

Πώς θα σταματήσει να σε βλέπει σαν φίλο;

  • Παίξ’ το δύσκολος

Σταμάτα να είσαι εκεί μόνιμα και πρόθυμος να κάνεις τα πάντα. Καμία κοπέλα δεν πρόκειται να σε δει εpωτικά αν με ένα της τηλεφώνημα μπορείς να τρέξεις οπουδήποτε και να κάνεις το οτιδήποτε για εκείνη. Κράτα λίγο τις αποστάσεις σου.

  • Άλλαξε τον τρόπο που της συμπεριφέρεσαι

Μην την αφήνεις να παίρνει όλες τις αποφάσεις και εσύ απλά να ακολουθείς. Μην φτάσεις στο άλλο άκρο και διαφωνείς με οτιδήποτε βέβαια. Απλά πες την άποψή σου και είναι καλό να δημιουργηθεί και λίγο ένταση στην μεταξύ σας σχέση για να υπάρξει μια πικάντικη πινελιά.

  • Μην είσαι εκεί για οτιδήποτε

Αν ξέρει μια γυναίκα ότι μπορείς να περάσεις από το σούπερ μάρκετ και να της πάρεις τα πράγματα που χρειάζεται ή είσαι πρόθυμος να κάνεις όποια άλλη δουλειά σου αναθέτει, τότε μάλλον σε βλέπει όπως και την κολλητή της. Φυσικά και θα είσαι εκεί να την υποστηρίξεις σε ό,τι χρειαστεί, αλλά δείξε πως δεν είσαι πάντα διαθέσιμος.

  • Άλλαξε τον τρόπο που της μιλάς

Αν θέλεις να κάνεις ένα κοπλιμέντο, βάλε και μια πικάντικη νότα σε αυτό. Για παράδειγμα μην πεις “φοράς ωραίο φόρεμα”, αλλά “δείχνεις πολύ σέξυ με αυτό το φόρεμα”. Και φυσικά μην συνεχίσεις ρωτώντας πότε το πήρε και από που. Όλοι ξέρουμε ότι ούτε καν που σε νοιάζει.

  • Μην συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι το αγόρι της

Ναι θέλεις να γίνεις το αγόρι της, αλλά το να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι ήδη δεν είναι η σωστή κίνηση, γιατί δεν πρόκειται να την κινητοποιήσεις να αλλάξει κάτι. Γι’ αυτό σταμάτα να πληρώνεις κάθε φορά που βγαίνετε ή να της παίρνεις δώρα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος.

  • Δείξε ότι υπάρχει ανταγωνισμός

Αν είναι η μοναδική κοπέλα με την οποία βγαίνεις τότε νιώθει την απόλυτη σιγουριά. Αν αρχίσεις όμως να βγαίνεις και με άλλες κοπέλες και χωρίς να εξηγείς ποιες είναι, αλλά να αφήνεις ένα μυστήριο να πλανάται τότε θα αρχίσει να αναρωτιέται ποιες είναι αυτές, αν σε θέλουν και τι συμβαίνει μεταξύ σας.

  • Ζήτα της να βγείτε ραντεβού

Όταν είστε ακόμα στην αρχή και βλέπεις ότι κινείσαι επικίνδυνα στα όρια του friendzone ζήτα της να βγείτε ραντεβού. Έτσι θα καταλάβει πως απ’ την πλευρά σου δεν ισχύει το ίδιο και είτε θα δεχτεί να βγείτε, είτε θα αρνηθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα θεωρείστε φίλοι και θα ξέρεις και εσύ πως να κινηθείς.

  • Δείξε ότι δεν σε ενδιαφέρει να είστε φίλοι

Αν τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και σου έχει κάνει ξεκάθαρο ότι σε βλέπει φιλικά, τότε πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις αυτή τη φιλία ή όχι. Αν δεν σε ενδιαφέρει μπορείς να το συζητήσεις μαζί της και να της πεις πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε να βγαίνετε ως φίλοι γιατί από την πλευρά σου δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

  • Μην στεναχωριέσαι

Πολλοί άντρες στεναχωριούνται με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Δεν χρειάζεται όμως να πέφτεις ψυχολογικά. Εσύ αποφασίζεις πως θες να ζεις. Αν θέλεις να συνεχίσετε να είστε φίλοι είναι οκ, αν όχι απλά πες το και είτε θα καταλήξετε να έχετε σχέση, είτε θα ξεκόψετε. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα διαιωνίζεται μια κατάσταση η οποία είναι άβολη για σένα.

  • Φτιάξε ένα μυστήριο

Θυμάσαι το τραγούδι της Γαρμπή που λέει “γύρω από το όνομά του επικρατεί ένας μύθος”; Αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε κι εμείς. Μην αναλύεις όλη σου την καθημερινότητα και είναι σίγουρη το τι κάνεις κάθε μέρα και ώρα. Φτιάξε ένα μυστήριο γύρω από τη ζωή σου και άσ’ τη να αναρωτιέται για τα εpωτικά σου.

  • Πρέπει να της λείψεις

Αν είστε συνέχεια μαζί ή μιλάτε συνεχώς στο τηλέφωνο πότε θα έχει τον χρόνο να σε σκεφτεί; Άσε να περάσουν κάποιες μέρες χωρίς να της στείλεις ή να την πάρεις τηλέφωνο για να της λείψεις και ίσως αρχίσει και μόνη της να αναρωτιέται γιατί σε σκέφτεται συνεχώς και γιατί της λείπεις.

  • Μην της «φιλάς τα πόδια»

Δεν εννοώ κυριολεκτικά φυσικά, γιατί αυτό θα ήταν καλό στην περίπτωσή μας. Αν κάνεις οτιδήποτε για να την ευχαριστήσεις και τρέχεις πρώτος απ’ όλους σε ότι και αν ζητήσει σε έχει ήδη δεδομένο στη ζωή της και δεν πρόκειται να σε δει όπως την βλέπεις κι εσύ.

  • Μην είσαι αυτός που της λύνει όλα τα προβλήματα

Σίγουρα και το να είσαι σε σχέση μια με γυναίκα σημαίνει πως θα λέτε ο ένας στον άλλον τα προβλήματά σας και θα είστε υποστηρικτικοί. Όταν όμως αυτό γίνεται σε φιλικό επίπεδο δεν είναι και ότι το καλύτερο, ειδικά αν καταντήσεις να είσαι εσύ αυτός που θα παίρνει τηλέφωνο μόνο όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα χειρότερα όταν χρειαστεί να της λύσεις τα προβλήματα με άλλους άντρες. Δείξε ότι δεν είσαι διατεθειμένος να το κάνεις, γιατί απλά την βλέπεις κι εσύ εpωτικά.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM