3 συνταγές με αιθέρια έλαια για να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα

Το κοινό κρυολόγημα τον χειμώνα είναι συχνό και ιδιαίτερα ενοχλητικό, ωστόσο τα ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο και θα σας ανακουφίσουν. Ποια είναι όμως τα φυτά που θα σας δώσουν λύση;

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν να καταπραΰνουν το λαιμό, να μειώσουν τη φλεγμονή και να καθαρίσουν τη βλέννα. Την ίδια ώρα, οι εισπνοές ορισμένων αιθέριων ελαίων έχουν άμεση δράση όταν έρχονται σε επαφή με τους αναπνευστικούς βλεννογόνους, μεγιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα θεραπευτικά τους οφέλη.

Οι εισπνοές με αιθέρια έλαια έχουν:
  • αντι-μολυσματικό αποτέλεσμα
  • αποσυμφορητικό αποτέλεσμα
  • ενυδατικό αποτέλεσμα
  • καταπραυντικό αποτέλεσμα –εξισορροπούν αποτελεσματικά τους βλεννογόνους

Η ιατρική κοινότητα τείνει να βλέπει τα αιθέρια έλαια ως συμπληρωματική εναλλακτική θεραπεία παρά ως ιατρική θεραπεία. Αυτά τα έλαια λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, καθώς δεν υπάρχουν εγκεκριμένες οδηγίες για τη δοσολογία ή την αντοχή.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές οδηγίες για ορισμένα αιθέρια έλαια, τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει κανείς και ανακουφιστεί από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Image removed.

Ποια είναι η προετοιμασία

Η εισπνοή περιλαμβάνει την αναπνοή ατμών με αιθέρια έλαια. Οι ατμοί αυτοί ενυδατώνουν τον ξηρό αναπνευστικό βλεννογόνο. Έτσι, τα αρωματικά μόρια διεισδύουν πιο εύκολα στις ρινικές κοιλότητες, στους κόλπους, αλλά και στους βρόγχους.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε
  • Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα μπολ με νερό που σιγοβράζει
  • Περιμένετε 2 έως 3 λεπτά και κλείστε τα μάτια σας –είναι σημαντικό να προστατεύσετε καλά τα μάτια– και τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας, ώστε να αναπνέετε όσο το δυνατόν περισσότερους ατμούς αλλά όχι πολύ κοντά στα μάτια σας προκειμένου να αποφύγετε τυχόν εγκαύματα
  • Κρατήστε το κεφάλι σας κάτω από την πετσέτα για περίπου δέκα λεπτά. Εάν αισθάνεστε άβολα, σταματήστε να εισπνέετε.
  • Επαναλάβετε 1 έως 3 φορές την ημέρα, για περίπου δέκα λεπτά

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM