«Polyξenia Renal»: Νέα Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης

Εστία φροντίδας των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο τελικού σταδίου υπό αιμοκάθαρση αποτελεί η νέα Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Polyξenia Renal».

Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που επηρεάζεται από την πανδημία, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί με ασφάλεια και νέους κανόνες, ίσως και με αλλαγή ορισμένων πάγιων συνηθειών.

Για τον λόγο αυτόν οι δομές υγείας απαιτείται να ενισχυθούν τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, καθώς και να επιαιροποιούν συνεχώς το προφίλ λειτουργίας τους.

Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής, η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό, καθώς έχει στα όριά της το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και δύο λιμάνια, με τον πληθυσμό της μάλιστα να αυξάνεται, αποκτά τώρα μονάδα αιμοκάθαρσης, στο κέντρο του Δήμου Κρωπίας.

Η «Polyξenia Renal» έρχεται να στηρίξει όσους υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, διαμορφωμένη με όλες τις προδιαγραφές λειτουργίας για την ασφάλεια των ασθενών απέναντι σε λοιμώξεις, σε μια περιοχή που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως προορισμός ιατρικού τουρισμού.

Οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των οικισμών της περιοχής αναγκάζουν τους ασθενείς να απευθύνονται σε κέντρα που απαιτείται αρκετός χρόνος για τη μετάβασή τους.

Κατά την περίοδο της πανδημίας οι μετακινήσεις, ιδιαίτερα ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πρέπει να είναι στοχευμένες και -όσο γίνεται- σύντομες, ώστε οι ασθενείς να είναι το λιγότερο δυνατόν εκτεθειμένοι.

Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (ΜΧΑ) «Polyξenia Renal»

Η ΜΧΑ βρίσκεται σε κτίριο περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων, με άρτια λειτουργία, ελαχιστοποίηση των διαδρομών, άριστη «σχέση» μεταξύ των επιμέρους χώρων της και εύκολη πρόσβαση.

Το ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον διασφαλίζει την άνετη, πολύωρη παραμονή των ασθενών, ενώ η σαφής οριοθέτηση των χώρων θεραπείας από τους υπόλοιπους χώρους της μονάδας δημιουργεί ένα αίσθημα ιδιωτικότητας στους ασθενείς.

Η διαμόρφωση των χώρων έχει γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται, όπου είναι απαραίτητο, η απομόνωση, για τον περιορισμό διασποράς λοιμώξεων.

Ράμπα και αναβατόριο διευκολύνουν την πρόσβαση ΑμεΑ, αναπηρικών αμαξιδίων και φορείων, ενώ σε όλο τον χώρο όπου κινούνται οι ασθενείς υπάρχουν διάδρομοι πλάτους 2,20 μέτρων ώστε να αποφεύγεται ο περιττός συγχρωτισμός.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM