Πώς θα μάθετε στο παιδί σας να παίζει μόνο του

Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να μάθετε το παιδί σας να παίζει μόνο του και να μην σας αποζητά συνεχώς;

Οι γονείς που έχουν ένα παιδί πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα στο πώς αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο, κυρίως διότι το παιδί θέλει να παίζει συνεχώς μαζί τους και όχι μόνο του.

Το παιδί σας δεν θα έχει εσάς ή άλλον συμπαίκτη διαθέσιμο όλη την ώρα. Γι’ αυτό πρέπει να συνηθίσει να παίζει σόλο. Εδώ είναι μερικές στρατηγικές για να αρχίσει να εξοικειώνεται με αυτό.

  1. Ξεκινήστε σταδιακά

Προειδοποιήστε το παιδί σας εκ των προτέρων ότι θα το αφήσετε για λίγα λεπτά (ας πούμε, για να πλύνετε μερικά πιάτα). Όμως, μην απομακρυνθείτε πολύ και βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε όταν λέτε ότι θα το κάνετε. Με την πάροδο του χρόνου η ανάγκη για την εγγύτητα θα μειωθεί. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να του ξεγλιστρήσετε όταν αυτό δεν σας κοιτάζει, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να το ανησυχήσει και να αυξήσει το αίτημά του για την προσοχή σας.

  1. Διασπείρετε τα παιχνίδια του

Συγκεντρώστε μερικά παιχνίδια, βάλτε τα σε ένα κουτί και αφήστε τα  για μερικές εβδομάδες. Όταν τα επανεμφανίσετε τα παιχνίδια θα  του φαίνονται καινούρια και θα του προκαλέσουν έντονα το ενδιαφέρον σε σχέση με την έλλειψη παρουσίας σας (για λίγο, τουλάχιστον!).

Διαβάστε τους υπόλοιπους τρόπους στο juniornews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM