Πως να φτιάξετε μια συλλογή από D&D μινιατούρες

χειριστήριο βίντεο γκέιμ
(Unsplash/Sean Stone)

Το D&D ή αλλιώς Dungeons and Dragons είναι ένα από τα πιο δημοφιλή RPG παιχνίδια των τελευταίων ετών. Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό και εξάπτει τη φαντασία, και για αυτό άλλωστε έχει αποκτήσει τόσους πιστούς φαν τόσα χρόνια. Αν ανήκετε και εσείς στους αμέτρητους παίκτες D&D ανά τον κόσμο, τότε γνωρίζετε πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε.

Παράλληλα, είναι ευρέως διαδεδομένο πως οι παίκτες του Dungeons and Dragons έχουν μια τάση στο να φτιάχνουν τη δική τους συλλογή με D&D μινιατούρες. Ας δούμε παρακάτω πως μπορείτε και εσείς να φτιάξετε μια συλλογή με μινιατούρες από το αγαπημένο σας παιχνίδι εύκολα και γρήγορα.

Βρείτε έτοιμες μινιατούρες που σας αρέσουν

Σίγουρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη συλλογή σας βάφοντας μινιατούρες, όμως πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό χόμπι. Χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό, πινελιά, μπογιές, και αρκετό ελεύθερο χρόνο για το βάψιμο μινιατούρας σας που έχετε επιλέξει.

 

Είναι μια πολύ ευχάριστη ασχολία, όμως αν θέλετε να αποφύγετε το κόστος και το να χρονοτριβήσετε, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε έτοιμες D&D μινιατούρες. Ξεκινήστε αγοράζοντας αυτές που σας αρέσουν περισσότερο. Για παράδειγμα, τον χαρακτήρα που παίζετε στο τρέχον παιχνίδι. Είναι Palladin, Druid, Assassin; Ό,τι και αν είναι αυτό ξεκινήστε αγοράζοντας όσα σας κάνουν πραγματικά εντύπωση.

Αγοράστε έτοιμες συλλογές (booster bricks)

Μια έξυπνη κίνηση για να μεγαλώσετε γρήγορα τη συλλογή σας είναι να προμηθευτείτε τα λεγόμενα booster bricks. Αυτά είναι 8 συσκευασίες ενωμένες σε μία, οι οποίες έχουν 4 μίνι D&D μινιατούρες η καθεμία. Δηλαδή ένα booster brick έχει 32 μινιατούρες για τη συλλογή σας.

 

Το θετικό είναι πως αυτά τα πακέτα έχουν πολύ συχνά εκπτώσεις στην τιμή, και έτσι μπορείτε να αγοράσετε τις μινιατούρες σας στην ελάχιστη τιμή των 3 ευρώ έκαστη. Βέβαια, είναι πιθανό πως με τα πακέτα θα αποκτήσετε και κάποιες διπλές μινιατούρες, όμως μπορείτε να τις πουλήσετε ή να τις ανταλλάξετε.

Πουλήστε ή ανταλλάξτε τις διπλές μινιατούρες

Όπως αναφέραμε προηγουμένως είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε διπλές μινιατούρες. Για παράδειγμα, μπορεί να αγοράσατε μια μινιατούρα Dwarf Female Paladin και μετά να βρήκατε μια ίδια σε ένα booster brick.

 

Είναι λογικό πως δε θέλετε, ούτε χρειάζεστε διπλές D&D μινιατούρες! Μπορείτε να πουλήσετε λοιπόν την επιπλέον μινιατούρα στο διαδίκτυο ή σε φίλους σας που έχουν και εκείνοι συλλογή. Επίσης, μια ακόμα καλή πρακτική είναι να ανταλλάξετε τη μινιατούρα σας με μία άλλη που δεν έχετε, αρκεί να είναι της ίδιας αξίας (εφόσον υπάρχουν και σπάνιες, ή special edition που κοστίζουν αρκετά χρήματα παραπάνω). 

Υπομονή και μελέτη

Γενικά, χρειάζεται υπομονή από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε τη συλλογή σας από D&D μινιατούρες μέχρι το σημείο που θα είστε αρκετά ικανοποιημένοι. Οι συλλέκτες που διαθέτουν εξαιρετικά κομμάτια το γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν τα κατάφεραν εν μια νυκτί να αποκτήσουν τις μινιατούρες τους! Για αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι πως θα σας πάρει κάποιο χρονικό διάστημα να αποκτήσετε τη συλλογή των ονείρων σας. Επιπλέον, πρέπει να μελετάτε διαρκώς για το ποιες μινιατούρες είναι δημοφιλείς και πως κυμαίνεται η αξία τους ανά τα χρόνια. 

 

Πηγή: imxanthis.gr