Πώς «κόβεται» η πιπίλα στο μωρό;

Η πιπίλα είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που μπορεί να ηρεμήσει τα μωρά. Ωστόσο, η χρήση της δεν είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη.

Η πιπίλα μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην υγεία του μωρού μας, όπως στη διάπλαση των δοντιών του. Παράλληλα, αν χρησιμοποιείται αλόγιστα μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση.

Οι συνέπειες από τη λανθασμένη χρήση της πιπίλας

  • Η χρήση πιπίλας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων του αυτιού. Τα ποσοστά αυτών των λοιμώξεων είναι αρκετά χαμηλότερα στις ηλικίες 0-6 μηνών, έπειτα από την ηλικία των 6 μηνών όμως η πιπίλα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα αυτιά των παιδιών.
  • Η συνεχόμενη χρήση πιπίλας μπορεί να οδηγήσει σε οδοντικά προβλήματα. Η πιπίλα κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής γενικά δεν προκαλεί μακροχρόνια οδοντικά προβλήματα. Ωστόσο, μετά τα πρώτα του γενέθλια μπορεί να προκαλέσει λάθος ευθυγράμμιση των δοντιών του παιδιού.
  • Η χρήση πιπίλας ενδέχεται να διαταράξει τον θηλασμό. Όσες μητέρες θηλάζουν πρέπει να περιμένουν 4-6 εβδομάδες πριν δώσουν στο μωρό τους πιπίλα. Μετά το πέρας των 6 εβδομάδων τα υγιή βρέφη δεν παρουσιάζουν πρόβλημα στον θηλασμό αν παράλληλα χρησιμοποιούν και πιπίλα.

Διαβάστε πώς μπορείτε να «κόψετε» την χρήση πιπίλας από το μωρό σας στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM