15 πρωτότυπες ιδέες για βρεφικά δωμάτια αγοριών

Δεκαπέντε πρωτότυπες ιδέες για βρεφικά δωμάτια αγοριών

Η διακόσμηση του δωματίου ενός μωρού είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για τους γονείς. Καθώς προετοιμάζεστε για την άφιξη του μικρού σας, θέλετε όλα να είναι τέλεια και αυτό περιλαμβάνει και το δωμάτιό του.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο του μωρού σας με τον τρόπο και τα χρώματα που θέλετε, αλλά καλό είναι πριν κάνετε την επιλογή των χρωμάτων να γνωρίζετε πως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα θερμά και τα ψυχρά. Τα θερμά χρώματα είναι το λευκό, το κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί και το καφέ, ενώ τα ψυχρά το μαύρο, το μωβ, το πράσινο και το μπλε.

Πως να διακοσμήσετε τον χώρο με βάση τα χρώματα

  • Το μαύρο

Το μαύρο χρώμα εμπνέει δυναμισμό αλλά είναι ένα ασυνήθιστο χρώμα για ένα βρεφικό δωμάτιο. Μπορούμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε βάζοντας μικρές πινελιές, όπως στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

Image removed.

Τα ζεστά χρώματα ταιριάζουν καλύτερα σε παιδιά ήρεμα και ντροπαλά, ενώ τα ψυχρά σε ζωηρά παιδάκια, γεμάτα ενέργεια.

  • Το λευκό

Το λευκό χρώμα, είναι το πιο συνηθισμένο όχι μόνο στα βρεφικά ή παιδικά δωμάτια αλλά στους περισσότερους χώρους του σπιτιού καθώς θεωρείται αγχολυτικό. Είναι καθαρό, φωτίζει και μεγαλώνει το δωμάτιο και αν συνδυαστεί με γκρι του πάγου δίνει μία classy αίσθηση.

Image removed.

 

 

  • Το γκρι

Το γκρι βοηθάει στη συγκέντρωση και στην οργάνωση, παρόλο που είναι λίγο «βαρύ» για βρεφικό δωμάτιο καθώς υπάρχει περίπτωση να μας «ρίξει» ψυχολογικά. Όμως μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με πιο χαρούμενα χρώματα.

 

 

 

 

  • Το μπλέ

Το μπλε είναι ο «βασιλιάς» του αγορίστικου δωματίου. Είναι αναζωογονητικό και δροσερό χρώμα.

 

 

 

 

 

 

Να θυμάστε πως είναι εύκολο να παρασυρθείτε από όλα τα σχέδια και τις διακοσμήσεις τοίχου που βλέπετε, καθώς όλα θα σας φαίνονται τέλεια λόγω του ενθουσιασμού σας αλλά ένα πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι καθώς το παιδί σας θα μεγαλώσει, η διακόσμηση του δωματίου θα αλλάξει. Επιλέξτε λοιπόν μια απλή και κομψή διακόσμηση.

 

 

 

 

  • Το πράσινο

Τα πράσινο χρώμα είναι ιδανικό για παιδικά και βρεφικά δωμάτια. Μας δίνει την αίσθηση της γαλήνης, της ηρεμίας και της φροντίδας. Σε ένα χώρο με πράσινο χρώμα μπορούμε να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε ασφάλεια.

 

 

 

 

 

 

  • Το κίτρινο

Το κίτρινο παρόλο που είναι ένα φωτεινό και χαρούμενο χρώμα, προκαλεί κλάμα στα μωρά σύμφωνα με έρευνες, και θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε πιο απαλούς τόνους και σε μικρότερες επιφάνειες.

 

 

Extra tip:

Αντίθετα χρώματα όπως μαύρο και άσπρο, μπλε ή κίτρινο ή κόκκινο και μαύρο ήταν πάντα δημοφιλή. Τα αντίθετα μοτίβα και τα χρώματα δεν φαίνονται μόνο κομψά, αλλά κάνουν επίσης ένα παιδί να κατανοεί διαφορετικά χρώματα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτά τα χρώματα στο δωμάτιο του μωρού σας.

ΠΗΓΗ: juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM