Ποια και γιατί είναι η καλύτερη χώρα για να μεγαλώσεις παιδί;

Ποια είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να μεγαλώσει ένα παιδί; Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ασφάλεια, η ισότητα των φύλων, η «πράσινη» ζωή, οι νόμοι που είναι φιλικοί προς την οικογένεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας φαντάζει «παράδεισος» για την ανατροφή του παιδιού.

Στις τρεις πρώτες θέσης της σχετικής έρευνας που διεξάγεται κάθε χρόνο (Best Countries Report) αναδείχθηκαν κατά σειρά η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία.

«Αυτές οι χώρες παρέχουν γενναιόδωρη γονική άδεια τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες, προσφέρουν δωρεάν προσχολική εκπαίδευση και έχουν καλά δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα» εξήγησε ο Ντέιντρε ΜακΦίλιπς, αναλυτής δεδομένων στην ετήσια έκθεση US News & World Report.

Ο Καναδάς βρίσκεται στην τέταρτη της σχετικής λίστας και ακολουθούν η Ολλανδία, η Φινλανδία, και η Ελβετία. Την πρώτη 10αδα συμπληρώνουν η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Αυστρία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση παγκοσμίως από τις 73 που συγκαταλέγονται στην έκθεση.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται το Ομάν, η Μιανμάρ, η Γουατεμάλα, ο Λίβανος και το Καζακστάν.

Η έκθεση με τις «καλύτερες χώρες» αξιολόγησε 73 έθνη σε 65 διαφορετικές παραμέτρους. Για να γίνει αυτό, ερωτήθηκαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι στην Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η Ελβετία ανακηρύχτηκε ως καλύτερη χώρα για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ο Καναδάς ανέβηκε στο νούμερο δύο και ακολουθούν η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM