Οι επιπτώσεις της καραντίνας στους μαθητές: Η ειδικός εξηγεί γιατί αυξήθηκε ο σχολικός εκφοβισμός

Οι επιπτώσεις της καραντίνας στους μαθητές-Η ειδικός εξηγεί γιατί αυξήθηκε ο σχολικός εκφοβισμός

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΑΔΗ

Μπορεί το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς να χτύπησε για τους μαθητές, ωστόσο το διάστημα παραμονής στο σπίτι λόγω της επιβολής της καραντίνας από την έξαρση του κορονοϊού επηρέασε -αρνητικά- την ψυχοσύνθεση των παιδιών. Επίσης παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων bullying εξαιτίας του εγκλεισμού των μαθητών στο σπίτι.

Η Ειρήνη Πουπάλου, είναι νηπιαγωγός που εργάζεται σε Νηπιαγωγείο της Κηφισιάς και διαθέτει 12 χρόνια εμπειρία στην Δημόσια Εκπαίδευση. Μιλά στο “kedenews.gr” και εξηγεί πως επηρέασε την ψυχοσύνθεση των παιδιών η καραντίνα ενώ απαντά στο βασικό ερώτημα για το αν αυξήθηκαν τα κρούσματα bullying εξαιτίας του εγκλεισμού των μαθητών στο σπίτι, με αφορμή τον ξυλοδαρμό μαθήτριας στην Ρόδο από συμμαθήτριές της.

-Πως η καραντίνα επηρέασε την ψυχοσύνθεση των παιδιών;

Η συνθήκη της καραντίνας επηρέασε την συναισθηματική κατάσταση μικρών και μεγάλων. Ειδικότερα για τα παιδιά παρατηρήθηκε κατά τις πρώτες μέρες επαναπροσέλευσης στο χώρο του Σχολείου, αμηχανία, νευρικότητα, μελαγχολία και εκνευρισμό. Δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν την νέα πραγματικότητα, χωροταξικές αλλαγές λόγω του ιού και αποχωρισμούς από φίλους τους που επέλεξαν να παραμείνουν σπίτι τους. Με το πέρας των εβδομάδων ομαλοποιήθηκε η εικόνα τους και επανέκτησαν στάσεις και συνήθειες προσαρμοζόμενα στα νέα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM