Επετεύχθη πρώτη φορά τριπλή μεταμόσχευση προσώπου & χεριών – Άλλαξε τη ζωή 22χρονου

Τριπλή μεταμόσχευση προσώπου και χεριών

Επετεύχθη ταυτόχρονη τριπλή μεταμόσχευση – Πώς άλλαξε η ζωή του 22χρονου που είχε τραυματιστεί σοβαρά

Ένας νέος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα υποβλήθηκε ταυτόχρονα σε τριπλή μεταμόσχευση προσώπου και άνω άκρων στα μέσα Αυγούστου και σήμερα όχι μόνο είναι καλά στην υγεία του, αλλά έχει επανακτήσει και την κίνηση στα χέρια του, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά, ανακοίνωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο NYU της Νέας Υόρκης.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές μεταμοσχεύσεις προσώπου και χεριών, ξεχωριστά. Μόνο δύο φορές έχει γίνει ταυτόχρονη τριπλή μεταμόσχευση, χωρίς επιτυχία όμως. Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας από το Κρετέιγ στη Γαλλία, υποβλήθηκε σε τριπλή μεταμόσχευση τον Απρίλιο του 2009, αλλά πέθανε δύο μήνες αργότερα από επιπλοκές.

Ο 22χρονος είναι καλά στην υγεία του

Ο Τζο Ντιμίο, ο 22χρονος από το Νιου Τζέρσι που χειρουργήθηκε στις 12 Αυγούστου, δεν έχει παρουσιάσει επιπλοκές μέχρι σήμερα. Η επέμβαση διήρκεσε 23 ώρες. Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του, και μάλιστα συμμετείχε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το νοσοκομείο.

Υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του

Ο Ντιμίο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά τον Ιούλιο του 2018, όταν αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Το αυτοκίνητό του τυλίχτηκε στις φλόγες και εκείνος υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του, χάνοντας μεταξύ άλλων τα χείλη και τα βλέφαρά του. Υποβλήθηκε σε περίπου 20 χειρουργικές επεμβάσεις και οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν πολλά δάχτυλα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

 

Συνεργάστηκαν 100 γιατροί και νοσηλευτές

Όμως, ακόμη και έπειτα από όλα αυτά τα χειρουργεία, η μοναδική ελπίδα που είχε για να ανακτήσει κάποια ποιότητα ζωής ήταν η μεταμόσχευση προσώπου και χεριών, εξήγησε ο δρ Εντουάρντο Ροντρίγκες, ο επικεφαλής του εγχειρήματος.

Με τη βοήθεια μιας τοπικής οργάνωσης, της Gift of Life, βρέθηκε ένας συμβατός δότης. Για να ολοκληρωθεί η επέμβαση χρειάστηκε να συντονιστούν έξι διαφορετικές ομάδες χειρουργών και συνολικά 100 γιατροί και νοσηλευτές.

«Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου»

Ο 22χρονος νοσηλεύτηκε για πολλούς μήνες, αλλά πλέον έχει πάρει εξιτήριο και μπορεί ήδη να κινεί τα χέρια του, κάνοντας απλές, καθημερινές πράξεις. Η επέμβαση «μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου», εξήγησε ο νεαρός. «Ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM