Ο Covid-19 βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία

Σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία των ανθρώπων φέρεται να έχει η πανδημία του Covid-19.

Η απομόνωση που έχει επιβληθεί στην πλειονότητα των ατόμων για την αναχαίτιση της διασποράς του Covid-19, εκτιμάται πως βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ο πρόεδρος του τμήματος Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Νευροεπιστήμης στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, δρ Itai Danovitch ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ιστορικά, γνωρίζουμε ότι οι πανδημίες και άλλες κρίσεις της δημόσιας υγείας, όπως οι φυσικές καταστροφές, τραυματίζουν μόνιμα τους ανθρώπους». Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία από τον Covid-19, όπως και σε κάθε πανδημία, μπορεί να είναι κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες, όπως και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι διεθνείς κρίσεις επηρεάζουν έντονα την ψυχική υγεία

Η παγκόσμια επιδημία του SARS το 2003 συσχετίστηκε με κατά 30% αύξηση των αυτοκτονιών σε άτομα άνω των 65 ετών. Μέτρα όπως η καραντίνα, που στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς, ενδέχεται να έχουν συνεπώς αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία. Η ανεργία και οι αδιάκοποι αγώνες λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης έρχονται να προστεθούν στους παράγοντες που μπορεί να τραυματίσουν την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Εάν λοιπόν η Ιστορία λειτουργήσει ως προγνωστικό μέσο, θα πρέπει να λυθούν πολλά, και ας έχουμε ξεπεράσει την παγκόσμια πανδημία επιτυχώς.

Διαβάστε τις επιπτώσεις που έχει ο Covid-19 στην ψυχική υγεία και τους τρόπους αντιμετώπισης στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM