Πως το αλκοόλ βοήθησε στην εξέλιξη της ανθρωπότητας (pics)

Το αλκοόλ κάνει καλό, όταν το χρησιμοποιούμε σωστά και με μέτρο.

Ωστόσο, αν το καταναλώνουμε σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην υγεία μας όσο αλλά και στη ψυχολογία μας.

Παρ’ όλα αυτά, η επιστήμη έρχεται να μας δώσει μία νέα οπτική για το πως το αλκοόλ μας βοήθησε σαν ανθρωπότητα, στην ουσία για το πως βοήθησε τους ανθρώπους να εξελιχθούν.

 

Μέσα από έρευνες που έχουν γίνει, διαπιστώθηκε πως το αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν πιο κοινωνικοί. Δεν εννοούμε, ότι θα πρέπει να καταναλώσουμε ένα μπουκάλι κρασιού ή οτιδήποτε άλλου αλκοολούχου, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μετά από ένα ποτήρι. Αυτό βοηθά στο να χαλαρώσουμε, και να γίνουμε πιο φιλικοί και δεκτικοί στις κουβέντες των άλλων.

 

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times ο ψυχολόγος Robin Dunbar ανέφερε πως η κατανάλωση αλκοόλ βοηθάει στην απελευθέρωση ενδορφινών. Πρόκειται για αλυσίδες πρωτεϊνών και νευροδιαβιβαστές που παράγονται κάθε φορά που ασχολείται κανείς με μία δραστηριότητα η οποία του είναι ευχάριστη ή ακόμα και με το να σκεφτεί ή να θυμηθεί μία ευχάριστη εμπειρία.

 

Οι ενδορφίνες συμβάλλουν στο να έχουμε καλή διάθεση, δημιουργούν αίσθημα ευχαρίστησης, μας χαλαρώνουν και μετριάζουν τα υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης από τα οποία προκαλείται το άγχος. Η λειτουργία τους δεν έχει να κάνει μόνο με το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και με το σωματικό, γιατί λειτουργούν σαν φυσικά καταπραϋντικά του οργανισμού, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης.

Η νέα αυτή είδηση για το αλκοόλ πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι σίγουρα βοηθάει στο να γίνουμε πιο κοινωνικοί και πιο πρόσχαροι αλλά η κατανάλωσή του επιβάλλεται να γίνεται με μέτρο ώστε να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα για τον οργανισμό μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM