15 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που μας κρατάνε ενυδατωμένους ( pics)

Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά; Αν όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας, στην πραγματικότητα το σώμα μας είναι περισσότερο από τα δύο τρίτα του νερού.

Τι κάνει το νερό για εσάς; Eίναι υψίστης σημασίας,για κάθε λειτουργία του σώματος.Λειτουργεί σαν ‘’ μέσο μεταφοράς’’για τα θρεπτικά συστατικά και για τα απόβλητα του οργανισμού μας και είναι διαλύτης για χημικές αντιδράσεις στο σώμα.

Το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος,διατηρεί τον όγκο του αίματος και βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του.Επίσης,είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας των νεφρών και βοηθά στη λίπανση της εσωτερικής επένδυσης των οργάνων.

Πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός μας ;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις καθημερινές ανάγκες μας για νερό,όπως το φύλο,την ηλικία,το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τη γενική υγεία.Μια ημερήσια γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι 2,7 λίτρα (91.298 ουγγιές ) για ενήλικες γυναίκες και 3,7 λίτρα (125.11 ουγγιές) για τους άντρες.

Στην περίπτωση που γυμναζόμαστε,το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθλητικής ιατρικής προτείνει να προσθέτουμε 12 ουγγιές νερού στη καθημερινή μας πρόσληψη για κάθε 30 λεπτά που ασκούμαστε.

Το σώμα φυσικά διατηρεί υγιή επίπεδα νερού με την έκκριση νερού στα ούρα.Όσο περισσότερο νερό πίνουμε,τόσο περισσότερα ούρα παράγονται στα νεφρά.Εάν δεν πίνουμε αρκετό νερό,το σώμα μας θα κρατήσει τα υγρά για να διατηρήσει την κατάλληλη στάθμη νερού.

Το να μην πίνουμε αρκετό νερό αυξάνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης και πιθανής βλάβης στο σώμα.

Ποιες είναι οι 15 τροφές που βοηθάνε στην ενυδάτωση του σώματος μας.

Το νερό αν και αποτελεί την καλύτερη και πιο σίγουρη λύση για την ενυδάτωση του σώματος μας δεν είναι η μόνη επιλογή.Υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που μπορεί να μας βοηθήσουν να διατηρηθούμε ενυδατωμένοι. Οι τροφές με τα υψηλότερα ποσοστά σε νερό είναι τα εξής :

1)Mαρούλι -96%

2)Νερό καρύδας-95%

3)Αγγούρι-95%

4)Σέλινο-95%

5)Ντομάτα-94%

6)Κολοκύθια-94%

7)Καρπούζι-92%

8)Κουνουπίδι-92%

9)Λάχανο-92%

10)Πιπεριές-92%

11)Φράουλες-91%

12)Κανταλούπε ( είδος πεπονιού)-90%

13)Ροδάκινα -89%

14)Πορτοκάλια -88%

15)Γκρέιπφρουτ -88%

Καταλαβαίνουμε,λοιπόν,ότι νερό έχει βαθιές επιπτώσεις στη φυσική και συναισθηματική μας υγεία και υπάρχει σε περιεκτικότητα  σε αυτά που τρώμε.

Πηγές :

F, J. (2020). Water as an essential nutrient: the physiological basis of hydration. – PubMed – NCBI. [online] Ncbi.nlm.nih.gov. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19724292

Water-Rich Foods That Help You Stay Hydrated. (2020). Retrieved 7 January 2020, from https://www.healthline.com/nutrition/19-hydrating-foods#section2


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM