Μπρόκολο: Γιατί πρέπει να το εντάξεις στην διατροφή σου (photos)

Το παρεξηγημένο μπρόκολο κρύβει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό και το κυριότερο, βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Αν δεν σου αρέσει το μπρόκολο, το σίγουρο είναι πως μετά από όλα όσα διαβάσεις θ’ αλλάξεις… γνώμη!

Το μπρόκολο έχει συγγένεια με το καλαμπόκι, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το bok choy, το λάχανο και τα γογγύλια. Όλα αυτά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν πολύ λίγες θερμίδες.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ

Η συχνή κατανάλωση του μπρόκολου, μειώνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και άλλα.

Καταπολεμάει τον καρκίνο, ιδιαίτερα τον καρκίνου του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. 

Βελτιώνει την υγεία των οστών.

Βοηθάει στην αντιγήρανση όταν το καταναλώνουμε στη φυσική του μορφή.

Βοηθάει στην πέψη και προστατεύει από χρόνιες παθήσεις.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το μπρόκολο το συνιστούν όχι μόνο οι γιατροί αλλά και οι διαιτολόγοι, αφού συνδυάζεται με πολλές τροφές, δίνει χρώμα στο πιάτο σας και καθιστά το γεύμα σας ελαφρύ και υγιεινό.