Ελληνικό νησί στην κορυφή της Ευρώπης για το 2020 (pics)

Κάθε χρόνο το διεθνούς φήμης νεοϋορκέζικο ταξιδιωτικό περιοδικό, Travel + Leisure, διοργανώνει τα World's Best Awards βασισμένα σε μια έρευνα που περιλαμβάνει απαντήσεις από χιλιάδες έμπειρους ταξιδιώτες, οι οποίοι αξιολογούν τους προορισμούς που έχουν επισκεφτεί βάσει των αξιοθέατων και των παραλιών τους, των δραστηριοτήτων που προσφέρουν, του φαγητού και της φιλικότητας που δείχνουν οι ντόπιοι απέναντί τους.

Φέτος, η Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα η Πάρος, στέφθηκε «βασίλισσα» της Ευρώπης, καθώς αναδείχθηκε στην πρώτη θέση της λίστας με τα κορυφαία νησιά της Ευρώπης για το 2020.

Πρόκειται για μία διάκριση που κερδίζει για δεύτερη χρονιά, και το 2018 είχε βρεθεί στην ίδια θέση, ενώ το 2019 στην κορυφή της Ευρώπης βρισκόταν η Μήλος.

«Όπως θα περίμενε κανείς τα ελληνικά νησιά είναι αυτά που διακρίνονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με την νικήτρια της περσινής χρονιάς, Μήλο, να έρχεται στην δεύτερη θέση και την Πάρο να επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης για ακόμη μία φορά», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Περισσότερη ελληνική μαγεία», αυτόν τον χαρακτηρισμό έδωσε ένας αναγνώστης του ταξιδιωτικού περιοδικού, για το όμορφο κυκλαδονήσι, το οποίο κατάφερε να σκαρφαλώσει και στην δεύτερη θέση της λίστας με τα κορυφαία νησιά στον κόσμο για το 2020.

«Αυτό το καταφύγιο των 196 τ. χλμ. έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα. Εκτάσεις λευκής άμμου αγκαλιάζονται από τιρκουάζ νερά δημιουργώντας εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους.

Από την άλλη η παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία στην ενδοχώρα του νησιού γοητεύουν και με το παραπάνω τους επισκέπτες. Ενώ, εκείνοι που αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή θα την βρουν στα φημισμένα μπαράκια του νησιού», αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα για την Πάρο.

Φυσικά, από τις επιλογές του κοινού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και άλλα δημοφιλή και αγαπημένα ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Μύκονος.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στη λίστα με τα 20 καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2020 εκτός από την Πάρο στη δεύτερη θέση, συναντάται η Μήλος στην τρίτη και η Κρήτη στην δέκατη πέμπτη.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2020:

  1. Πάρος
  2. Μήλος
  3. Σικελία, Ιταλία
  4. Αζόρες, Πορτογαλία
  5. Χβαρ, Κροατία
  6. Κρήτη
  7. Ισχία, Ιταλία
  8. Μαγιόρκα, Ισπανία
  9. Μαδέιρα, Πορτογαλία
  10. Ρόδος
  11. Σαντορίνη
  12. Orkney Islands, Σκωτία
  13. Shetland Islands, Σκωτία
  14. Gozo, Μάλτα
  15. Σαρδηνία, Ιταλία
  16. Κανάρια Νησιά, Ισπανία
  17. Skye and the Hebrides, Σκωτία
  18. Κέρκυρα
  19. Κάπρι, Ιταλία
  20. Μύκονος

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM