Τips για να ταξιδεύεις με ασφάλεια -και στυλ- όταν πέφτει το θερμόμετρο

Oι Σουηδοί στην ουσία κρύβονται στα σπίτια τους όσο διαρκεί ο frozen κυριολεκτικά χειμώνας στην, έτσι κι αλλιώς παγωμένη, χώρα τους. Στην Ελλάδα όμως είμαστε αλλιώς. Δεν ξέρω πόσο θ' αργήσει ακόμα να μας χτυπήσει την πόρτα, εύχομαι πολύ, αλλά το σίγουρο είναι πως εφεξής απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς. Κυρίως αν επιχειρούν ένα ακόμα μακρινό ταξίδι. Προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων και όχι μόνο. 

Καταρχάς, χρειάζεται να είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα. Οι τεχνικές οδήγησης προκειμένου να ταξιδέψετε με ασφάλεια σε ολισθηρό οδόστρωμα είναι γνωστές (οδηγείτε αργά, σε περίπτωση καταιγίδας ή απώλειας καλής ορατότητας λόγω ομίχλης, έτσι απλά πατήστε φρένο), πλην όμως ο υπ' αριθμόν ένας παράγοντας για την ασφάλεια όλων των επιβατών είναι ο οδηγός:

Θα πρέπει να βρίσκεται σε άρτια φυσική κατάσταση και -εννοείται- να οδηγεί ξεκούραστος. Στην περίπτωση βέβαια που μεταφέρετε κάποιο ζώο, μην το στοιβάξετε με τίποτα στο πορτ-μπαγκάζ: Διαθέστε τον ανάλογο χώρο και τον αέρα για να αισθάνεται και το "μωρό" σας άνετα. Αν μη τι άλλο, συνταξιδιώτης σας είναι.

Stylish voyage

Και μετά πάμε στο στυλ: Χειμώνας χωρίς κασκόλ δεν νοείται. Κασκόλ, καπελάκι, δερμάτινο με επένδυση (ασφαλώς), ελαφρύ βάψιμο -ο καιρός μπορεί να σου τσακίσει τη διάθεση και να στραπατσάρει εύκολα το μουτράκι σου, άρα γιατί να το επιβαρύνεις με μέικαπ; Ένα κραγιόν, αν θες και λιπ γκλος για έξτρα λάμψη, ελάχιστη μάσκαρα, λίγο ρουζ απ' το ίδιο το κραγιόν κι... έφυγες.

Αν έχεις ατέλειες στο δέρμα σου, μια χρωματιστή αντηλιακή κρέμα -προς Θεού, όχι βάση, δεν πάμε στο Μέγαρο- θα σε καλύψουν απόλυτα. Αν έχεις ξενύχτι στο "παλμαρέ" σου το προηγούμενο βράδυ, πρόσθεσε και λίγο κονσίλερ. Τίποτε άλλο όμως. Μετά απ' όλα αυτά, η φύση σε περιμένει. Όργωσε την άσφαλτο, αγνόησε τις καιρικές συνθήκες και διασκέδασε στη φύση. Ούτως ειπείν: Think big, drive fast, nature calls, here we come. Bon voyage!