Στη σουίτα «Λευκή Σαντορίνη» του Icehotel στη Σουηδία (pics)

Πάμε ξανά στον Βορρά και αυτή τη φορά στη Σουηδία. Δεκαπέντε μέρες χρειάστηκαν 33 σπέσιαλ δημιουργοί από 16 χώρες για να δημιουργήσουν την 30ή εκδοχή του Icehotel - κλασικά στην περιοχή Jukkasjarvi. Περί τίνος πρόκειται;

Μιλάμε για έκθεση έργων τέχνης από χιόνι και πάγο από τον ποταμό Torne στη Σουηδία. Μια διάσημη έκθεση στο πιο διάσημο ξενοδοχείο που λιώνει κάθε χρόνο. 

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά την περίπτωση.  Μαζί με την ομάδα οικοδόμησης του ξενοδοχείου, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν 15 σουίτες τέχνης για τους επισκέπτες. Σουίτες που οι ενδιαφερόμενοι από σήμερα και έως τις 14 Απριλίου του 2020 μπορούν να επισκεφτούν και να διανυκτερεύσουν. Και γιατί να μην προτιμήσουν την αυθεντική ελληνική με το όνομα «White Santorini»;

Μια διαφήμιση ακόμα για τη χώρα μας

Η ονομασία της συγκεκριμένης σουίτας προφανώς μας χαροποιεί, αφού κατονομάζει το ελληνικό νησί. Το «White Santorini», «Λευκή Σαντορίνη» ελληνιστί (σαν ονομασία... κρασιού δεν ακούγεται σε πρώτο χρόνο;) τα λέει όλα. Μάλιστα, πηγή έμπνευσης φαίνεται πως είναι η Ελλάδα και για άλλες σουίτες, αν κρίνουμε απ' το ότι κυριαρχεί και το «Kaleidoscope» ανάμεσα στις επιλογές των δημιουργών.

Image removed.

To Ice Hotel απασχολεί απ' το 2001. Φτιάχνεται τον χειμώνα και λιώνει τον Απρίλιο. Τότε, παραμένει μόνο το «Icehotel 365», το μόνιμο τμήμα του ξενοδοχείου, που προσφέρει κυριολεκτικά frozen εμπειρία σε κάθε ενδιαφερόμενο 365 μέρες τον χρόνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM