Η οικογένεια Σταθοκωστόπουλου στη Βραζιλία - γιατί να ταξιδέψεις τώρα εκεί (pics+vds)

Μπριζόλες φλαμπέ, που μαγειρεύονται μπροστά σου, βόλτα στην ξακουστή και συννεφιασμένη αυτήν την περίοδο Ιπανέμα, γλέντι μέχρι πρωίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και σήμερα -ναι, καλά το καταλάβατε- το news2U.gr ταξιδεύει στη Βραζιλία. Όχι μόνο του, αλλά παρέα με την οικογένεια Σταθοκωστόπουλου και τον Τζίμη στο «βολάν».

Στη Βραζιλία, λοιπόν, φίλοι και φίλες και οι λόγοι για να ταξιδέψεις στην υπέροχη αυτή χώρα (και) τη συγκεκριμένη περίοδο είναι πολλοί. Μπορεί ο Τζίμης και η λοιπή φαμίλια να χαίρονται το καλό φαγητό, τη σάμπα και τις χίλιες μύριες απολαύσεις στις οποίες σε καλεί, πλην όμως είναι και ο καιρός που σε εμπνέει. Ανυπερθέτως.

Dolce vita στη Βραζιλία

Εντάξει, δεν μιλάμε ακριβώς για καλοκαίρι, για άνοιξη μάλλον, αν και οι 22 βαθμοί ασφαλώς σε παρακινούν να ξεκινήσεις τη μέρα σου με κοντομάνικο. Όπως η φαμίλια των Σταθοκωστόπουλων. Ούτως ή άλλως, η θερμοκρασία αγγίζει μέχρι και τους 26 ο C, ενώ το ναδίρ της είναι οι 20 ο C. Αυτό σημαίνει πως τώρα το θερμόμετρο είναι στα απολύτως κανονικά του την τρέχουσα περίοδο.

Η εβδομάδα περιλαμβάνει μεν βροχούλες, εξ ου και η ομιχλώδης -και πιο σικ απ' όλη τη χώρα- Ιπανέμα, ποιος, όμως λέει πως το πάρτι τελειώνει στην παραλία;

  • Η Βραζιλία είναι διάσημη για τη θεαματική φυσική θέση της, τους εορτασμούς καρναβαλιού, τη σάμπα. Άρα, τώρα, που δεν θα (συμ)πέσεις με τους τρελούς για το καρναβάλι, θα είσαι σούπερ. Άλλωστε, πέρα απ' την Κοπακαμπάνα και την Ιπανέμα, θα τρέξεις και στη Λεμπλόν - ακόμα μια διάσημη πλαζ της.
  • Στη Λεμπλόν, με τους πεζόδρομους με τα μαυρόασπρα μωσαϊκά, και το χαλαρό τρόπο ζωής τον κατοίκων, θα αισθανθείς μαγικά.
  • Κάποια από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, πέρα από τις παραλίες, είναι το γιγαντιαίο τεχνοτροπίας art deco άγαλμα του Ιησού, στη κορυφή του λόφου Corcovado, ο λόφος Pao de Acucar με το τελεφερίκ, το Σαμποδρόμιο (Sambodromo) ένας πεζόδρομος για τη παρέλαση του Καρναβαλιού, και ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, το περίφημο Μαρακανά. Στο Ρίο βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο δάσος του κόσμου ενδιάμεσο αστικής περιοχής, το δάσος Tijuca. Σιγά που δεν θα το δεις.
Highlights
  • Ο «Χριστός» - το πασίγνωστο άγαλμα του Christ de Redeemer
  • Η παραλία Κόπα Καμπάνα (Copacabana) είναι η διασημότερη παραλία με 4,5 χλμ. μήκος, μπροστά από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο.
  • Η παραλία Ιπανέμα (Ipanema) είναι η πιο πλούσια και κομψή παραλία του Ρίο.
  • Οι γυναίκες της, φυσικά, που είναι -δικαιωματικά- μαζί με τα κορίτσια απ' τη Βενεζουέλα, απ' τις ωραιότερες στον κόσμο.
TIP 

H αντροπαρέα επισκέφτηκε τώρα τη Βραζιλία για business n' pleasure. Πέρα απ' το ότι διασκέδασαν μέχρι πρωίας, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καλό τους φίλο Σταύρο Κυριόπουλο, επιχειρηματία ένδυσης που δραστηριοποιείται στο Σάο Πάολο.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7cI4w7y0Nfc&feature=youtu.be